Magento webshop laten maken

Bouw samen met ons een future proof e-commerce platform

Wat is Magento?

Magento is een e-commerce-platform waarop je jouw online shop kunt bouwen en beheren. In 2008 werd Magento 1 gelanceerd en het groeide uit tot een van de grootste e-commerce-systemen ter wereld. En dat is niet vreemd, want Magento is gemaakt om ingewikkelde processen aan de achterkant van een webshop zonder problemen te laten verlopen. Ook zonder veel technische kennis kun je als eigenaar van een webwinkel Magento gebruiken en beheren: van marketing en zoekmachineoptimalisatie tot product- en verkoopbeheer. Voor jouw klant is het een webshop die van alle gemakken is voorzien: productvergelijking, reviews, tags en one-page checkout. Een fijne virtuele shopbeleving en een makkelijk aankoopproces, dat is wat je kunt verwachten van en Magento webshop!

Magento 2 webshop

In 2015 werd Magento 2 uitgebracht. Het is niet zomaar een upgrade van de eerste versie; het is eigenlijk een heel nieuw platform. Magento 2 heeft een betere schaalbaarheid, een responsive lay-out en beheerpaneel en uitgebreide rapportagemogelijkheden voor jouw Magento webshop.

End-of-life Magento 1

Adobe, de eigenaar van Magento, heeft in 2018 aangekondigd Magento 1 nog te ondersteunen tot juni 2020. Daarna komen er geen beveiligingsupdates meer, waardoor bijvoorbeeld klantgegevens niet helemaal veilig meer zijn. Tijd om dus – als je nog met Magento 1 werkt – over te stappen op Magento 2. Gebruik je voor jouw webshop nog helemaal geen Magento, dan stap je direct in de wereld van Magento 2.

En dat is mooi om een paar redenen. Want de grootste voordelen van Magento 2 (ten opzichte van Magento 1) zijn:

Wat zijn de voordelen van Magento?

 • Het heeft een responsive lay-out en opbouw.
 • Het heeft een verbeterde API voor koppelingen met externe systemen.
 • De gebruiksvriendelijkheid in de back-end en CMS is hoger.
 • Voor developers biedt het veel meer mogelijkheden (dus maatwerk voor jouw webshop!).
 • Het heeft een betere veiligheid en hogere snelheid.

Magento webshop laten maken

Heb je voldoende aan de gratis versie van Magento 2? Of toch de betaalde variant?

Net als bij de eerste versie van het platform, heeft Magento 2 zowel een gratis versie (Magento Open Source) als een betaalde versie (Magento Commerce). In theorie kun je met Magento Open Source alles ontwikkelen wat je wil, maar Magento Commerce biedt daarentegen een enorm scala aan features die standaard inbegrepen zitten waardoor je een flinke voorsprong hebt ten opzichte van Magento Open Source. Denk hierbij aan B2B features, personalisatie, content staging, business intelligence en meer. Als je verder leest zul je meer te weten komen over o.a. de B2B features die Magento Commerce biedt. Voor alle functionaliteit kun je het onze Magento Commerce pagina bezoeken.

Magento voor een B2B webshop

Heb jij een B2B bedrijf en staan jouw producten al online? Je kunt nauwelijks achterblijven: net als consumenten, willen ook B2B klanten online aankopen doen. Magento gebruiken voor een B2B webshop is een goede optie om je conversie te verhogen. En ook voor een B2B webshop kun je kiezen voor Magento Open Source of Magento Commerce. Zelfs binnen de gratis Open Source is er veel mogelijk. Zo kun je de shop uitbreiden met extensies of maatwerkfunctionaliteiten. Denk hierbij aan:

 • Quick Order extensie (snel en eenvoudig zoeken en bestellen).
 • Offerte-module (offerte aanvragen en omzetten in bestelling).
 • Klantspecifieke prijzen (speciale prijzen/kortingen per klant).
 • ERP-koppeling voor product- en klantdata.
 • Betaalmethodes en betaalvoorwaarden.
 • Prijzen inclusief of exclusief btw tonen.
 • Prijzen verbergen achter login.

Maar zoek je meer voor jouw B2B Magento webshop? Wil je graag nog een stap verder? Overweeg dan Magento Commerce voor speciale B2B features en andere features die jou kunnen ondersteunen bij de groei van jouw e-commerce business.

Magento Open Source of Magento Commerce?

Met zowel de gratis als de betaalde versie van Magento kun je een goedwerkende, professionele Magento webshop neerzetten. In beide platformen kun je maatwerk toepassen en extra functionaliteiten integreren. Maar natuurlijk zijn er verschillen. Zo heeft Commerce veel features op het gebied van onder meer B2B-functionaliteit. Omdat dit standaard is ingebouwd bij de Commerce-versie, is dit platform stabieler, schaalbaar en vaak completer. Hoeveel je betaalt voor Commerce hangt af van de jaaromzet van de webshop en de extra opties die je erbij neemt. De prijs voor een licentie van Magento Commerce start bij circa € 30.000 per jaar. Dat is inclusief hosting en SLA.

Het is goed om de verschillen tussen de Magento pakketten te kennen en te vergelijken met de wensen die jij hebt voor de webshop. Welke functionaliteiten zijn er nodig voor jouw shop, wat zijn de te verwachten toekomstscenario’s? Als je weet wat je wil voor nu en de toekomst, kun je een gerichte keus maken. Wij helpen je graag bij het maken van die keus. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of voor het maken van een afspraak.

Meer over Magento Commerce

Unleash your digital potential

Magento ERP koppelingen

ERP staat voor Enterprise Resource Planning. Dit is software waarmee je bedrijfsgegevens (zoals administratieve, logistieke en financiële bedrijfsinformatie) registreert en beheert. ERP software bestaat meestal uit meerdere modules en naar keuze aanvullende functionaliteiten. Soms maken deze extra functionaliteiten al deel uit van het ERP systeem en soms gaat het om een externe ERP koppeling. En dat is waar Magento om het hoekje komt kijken, want ook met een Magento webshop is een ERP koppeling met jouw systeem mogelijk. Denk aan een koppeling met het kassasysteem, met de catalogus, logistieke software en prijsafspraken. Bij e-commerce gaat het om het complete proces; de webshop is maar een onderdeel. Dankzij de koppeling tussen jouw ERP software en Magento, worden gegevens continu uitgewisseld en hou je zicht op het hele proces.

Wij verzorgen ERP koppelingen tussen Magento en jouw ERP systeem zoals:

Exact ERP koppeling voor Magento Microsoft Dynamics NAV ERP koppeling voor Magento SAP ERP koppeling voor Magento

De koppelingen met Exact verzorgen wij met onze partner Dealer4Dealer. Daarnaast kunnen wij maatwerkkoppelingen verzorgen met elk gewenst pakket. Dit doen wij met behulp van middleware.

Bekijk ook onze Magento 2 SAP connector

Magento en PIM integratie

Biedt jouw organisatie via verschillende online kanalen veel producten aan? Met een PIM systeem hou je het overzicht. PIM is de afkorting van productinformatiemanagement en een ‘single source of truth’ voor alle productdata. Door PIM te integreren in Magento 2 heb je zicht op alle producten, hou je alle productinformatie en -specificaties bij en verspreid je de productcatalogus naar zoveel mogelijk kanalen op de meest efficiënte manier. Ook zorgt PIM voor een eenvoudige distributie naar alle offline en online kanalen.

PIM integratie met Akeneo

Geïnteresseerd in PIM integratie voor Magento 2? We verzorgen het graag voor jouw organisatie. We werken hiervoor samen met Akeneo; een van de marktleiders op het gebied van PIM. Akeneo PIM is gebaseerd op het Symfony 3- framework en is modulair, flexibel en met focus op high performance gebouwd. Het helpt jou bij het efficiënt beheren van alle productinformatie.

Pim integratie met Akeno

 

Verzendsoftware

Het verzenden van de producten uit je shop is een belangrijk maar ook een tijdrovend proces. Gelukkig is hier een oplossing voor, want met de integratie van Sendcloud bespaar je enorm veel tijd. Door favoriete vervoerders en bezorgopties te kiezen, is je verzendproces geautomatiseerd. Je klanten krijgen de producten snel geleverd en je verhoogt de conversie.

Sendcloud integratie Magento

Waarom Sendcloud integreren?

 • Je kiest vervoerders die het beste bij jouw organisatie passen.
 • Door ook te kiezen voor afhaalpunten met 24-uurs levering, verhoog je je verkopen.
 • Het verzenden van de order is snel afgerond door de verschillende werkwijzen.
 • Personaliseer de track & trace-updates.
 • Hou meer zicht op de retouren en bied je klant een positieve ervaring.

Wil je meer orders verzenden in minder tijd? Laat je Magento 2 shop integreren met Sendcloud. Wij kunnen dit voor jouw organisatie verzorgen. Meer informatie? Neem contact met ons op!

Integratie van passende betaalmethode

Voor het afrekenen in een webshop zijn er meerdere betaalmogelijkheden. Wij kiezen voor integratie met PAY. Als je PAY hebt geïntegreerd in je webshop, hoef je niet meer om te kijken naar de betalingen. Richt je volledig op je core business en laat je organisatie groeien, terwijl PAY het online betalingsverkeer verzorgt.

Pay integratie Magento

Het implementeren van PAY in jouw Magento-shop is relatief eenvoudig en de betaalopties zijn ruim: betaalmethoden als iDEAL, Bancontact/Mister Cash, creditcards, Afterpay zijn allemaal mogelijk via PAY. Daarnaast kun je met de PAY-koppeling bijvoorbeeld een toeslag (bedrag of percentage) berekenen aan de koper.

Wil je je Magento webshop laten overnemen?

Dat kan! Of je nog moet kennismaken met Magento, wilt overstappen van Magento 1 naar 2 of als je al een bestaande Magento webshop hebt; we nemen je webshop graag over of maken voor jou een professionele, nieuwe webshop. In het geval van overname gaan we alles goed bekijken: de code, de front-end van de webshop, de hosting, de domeinnaam, etc. Op die manier kunnen we je bestaande Magento webshop beoordelen en een inschatting maken voor het overnemen en werkbaar maken van de Magento webshop.

Service Level Agreement

Nemen wij je webshop over, dan stellen we altijd een Service Level Agreement (SLA) op. Hierin leggen we de beschikbaarheid en ondersteuning vast. Denk aan zaken als het onderhoud, support, bugfixing en capaciteit voor uitbreidingen. Dit geeft jullie zekerheid en stabiliteit. Ook zorgen we er hiermee voor dat de verwachtingen van beide kanten helder zijn.

Hosting, SLA & Support

Voor al onze klanten stellen wij aan het begin van een project een Service Level Agreement (SLA) op. In deze SLA spreken we af in welke mate en met welke snelheid gereageerd wordt op een probleem of storing. Ook staat in deze overeenkomst welk (preventief) onderhoud we verrichten aan je webshop.

Support vinden we minstens zo belangrijk. Bij alle technische problemen helpen we je graag.

Onze support bestaat uit:

 • het beantwoorden van vragen over of gerelateerd aan de software, producten en diensten die je bij ons afneemt.
 • het onderhouden van de software.

Voor de beste Magento hosting adviseren we Hipex.

Magento webshop laten bouwen?

Wil je een Magento webshop laten maken? Ben jij bezig met de inventarisatie van een e-commerce traject of weet je al dat je een Magento webshop wil laten bouwen? Neem dan vrijblijvend contact op. We kunnen jou gericht adviseren over de verschillende opties en de zaken waar je rekening mee dient te houden.

Unleash your digital potential

veelgestelde
vragen