Shopware webshop laten maken

Shopware webshop laten maken

Minder complexiteit en meer flexibiliteit met een Shopware webshop

Een e-commerce platform dat flexibel, gebruiksvriendelijk en erg krachtig is

Al in 2000 werd dit e-commerce platform ontwikkeld door een Duits bedrijf, maar pas sinds een paar jaar wordt het ook in Nederland omarmd: Shopware. Waarom is dit platform in Duitsland zelfs groter dan Magento en gaan Nederlandse ondernemingen nu pas overstag? En wat is het voordeel van deze webshop vergeleken met andere systemen?

Shopware 6 webshop laten maken visual

Wat is Shopware?

In Duitsland is Shopware niet meer weg te denken als marktleider en in een hoog tempo wint deze e-commerce software terrein in Nederland. En dat is niet vreemd, want het biedt enorm veel mogelijkheden; niet alleen voor ondernemers die online actief zijn, maar ook voor klanten die online de beste beleving willen hebben. Veel slimme features zijn namelijk standaard geïntegreerd waardoor het platform visueel aantrekkelijk en erg dynamisch is. Zeker voor fysieke winkels die ook een webshop hebben, is Shopware een uitkomst.

Alternatieven voor Shopware zijn bijvoorbeeld; Magento of Symfony.

Shopware marktaandeel

Wat zijn de voordelen van Shopware?

Drag & drop systeem
De interface heeft een drag & drop-systeem. Componenten zoals banners, producten en inhoudsblokken, kunnen hierdoor makkelijk worden versleept. Op die manier kunnen er prachtige pagina’s ontstaan. Ook webshopeigenaren die technisch niet zo sterk zijn, kunnen eenvoudig een mooie en inspirerende shop maken. Shopware is opgezet met als uitgangspunt de beleving en storytelling en bevat daarom veel functionaliteiten waarmee het verhaal van een merk op een visueel aantrekkelijke manier verteld kan worden. Zo kan de klant op een aantrekkelijke manier online shoppen.

Drag and drop Shopware

Headless e-commerce
Een ander voordeel heeft te maken met de technische kant van het verhaal: Shopware is gebouwd op een headless e-commerce infrastructuur. Dit betekent dat je gemakkelijk de etalage van je webshop kan aanpassen, maar er niks verandert in de backend. Hierdoor kan je gemakkelijk de uitstraling van je webshop aanpassen.

Headless e-commerce Shopware

Eenvoudig in gebruik
Shopware is eenvoudiger in gebruik dan veel andere e-commerce platforms, maar kan wel grote en complexe webshops draaien.

Integratie van marketingtools
Ook de integratie van marketingtools is slim uitgedacht bij Shopware. Om die reden is het voor de gebruiker redelijk eenvoudig om strategische marketingcampagnes uit te voeren.

Geschikt voor beginners en gevorderden

Shopware is zeker voor startende webshops een fantastisch e-commerce platform om mee te beginnen. Het systeem is eenvoudig in gebruik en omdat Shopware minder functionaliteiten bevat dan uitgebreidere platforms zoals Magento, zullen onderhoudskosten meestal ook wat lager zijn.

Bijkomend voordeel van het eenvoudige systeem, is dat er relatief weinig voorbereidingstijd nodig is en de time-to-market daardoor maar kort is. Het is daarnaast een zeer schaalbaar platform en e mogelijkheden voor extensie en maatwerk zorgen ervoor dat het systeem nagenoeg geen beperkingen kent als het gaat om het integreren van jouw eisen en wensen.

De voordelen van een Shopware platform op een rij:

– Geschikt voor B2B- en B2C-ondernemingen.
– Verschillende versies: van gratis tot betaald.
– Perfecte koppeling tussen fysieke en online shop.
– Gebruiksvriendelijk en overzichtelijk voor de ondernemer én de gebruiker.
– Door het eenvoudige systeem is er een korte time-to-market.
– Eenvoudig op te schalen.
– Look en feel van de webshop zijn eenvoudig aan te passen door de visuele editor.
– Nieuwe wensen? Geen probleem: door middel van plugins, extensies of maatwerk kan de webshop aangepast worden.

Shopware technologie - voordelen Shopware

Welke versies en variaties kent Shopware 6?

Wat wij zelf ook een groot voordeel vinden van Shopware, zijn de verschillende licenties die de e-commerce software biedt. Zo kunnen beginnende ondernemers van start met de gratis variant en kunnen grotere e-commerce bedrijven met de duurdere editie aan de slag.

In 2019 is de nieuwste versie van Shopware gelanceerd: Shopware 6. Deze nieuwe versie richt zich nog meer op de flexibiliteit van webshops en focust zich op het toekomstbestendig maken van de shops. Shopware 6 maakt webshops meer tot een uitgebreid e-commerce systeem dan de vorige versie deed. En dat is goed nieuws, want dat betekent dat het veel features heeft waarmee elke webshop nog aantrekkelijker en winstgevender wordt.

Overigens wordt Shopware 5, de voorganger van Shopware 6, nog door veel bedrijven gebruikt. Shopware 5 wordt nog minimaal vijf jaar ondersteund, waardoor elke onderneming ruim de tijd heeft om over te stappen naar 6.

Shopware 6 edities en pakketten

Shopware 6 biedt drie verschillende pakketten aan:
Shopware Community Edition: dit is de open source variant van Shopware en is gratis. Perfect voor beginnende webshops die kennis willen maken met e-commerce maar wel een professionele webshop willen.
Shopware Professional Edition: deze variant heeft meer en uitgebreidere functionaliteiten dan de open source variant. Zo zijn er uitgebreide verkoopkanalen en heeft het CMS van deze versie meer mogelijkheden. Eenmalige licentiekosten: € 2495,00 en € 199 per maand.
Shopware Enterprise Edition: dit is de meest uitgebreide maar ook de duurste variant van Shopware. De Enterprise Edition is met name geschikt voor B2B bedrijven. Het bevat persoonlijke ondersteuning, een verbeterde zoekfunctie en andere uitgebreidere functionaliteiten, zoals de B2B Suite. Daar vertellen we hieronder nog meer over. De kosten van de Enterprise Edition zijn € 39.995 eenmalig en € 2.000 per maand. Deze versie helpt je om snel een B2B portal te realiseren.

De tegenhanger van Shopware Enterprise is de Adobe Commerce.

Shopware Enterprise: de B2B Suite van Shopware 6

De B2B Suite, we noemden die net al even, is een uitbreiding van de Enterprise Edition; de duurste maar ook de snelste en krachtigste variant van Shopware. De B2B Suite houdt in dat de user experience van B2C-webshops gecombineerd wordt met de complexe processen en functies die horen bij de B2B-business.

B2B suite Shopware 6

Met B2B Suite zorg je voor een perfecte integratie van de B2B Suite in bestaande werkprocessen, door het B2B framework. Een voorbeeld: in de wereld van B2B zijn langdurige zakelijke relaties essentieel. Voor de bezoeker van een B2B-webshop is het daarom enorm prettig om herhaalbestellingen te kunnen plaatsen. Dit kan met de B2B Suite.

Er is in de B2B Suite ook de mogelijkheid om rechten en rollen toe te kennen. Handig, want binnen grotere ondernemingen zijn er vaak meerdere mensen bevoegd om aankopen te doen. Elke gebruiker van de webshop kan een eigen rol en eigen rechten krijgen. Er kan zelfs een goedkeuringsprocedure gekoppeld worden: hiermee kunnen goederen ingekocht worden tot een bepaald bedrag. Wordt het duurder, dan krijgt de leidinggevende hiervan een melding.

Wat voor B2B-bedrijven ook een welkome mogelijkheid van de B2B Suite is, zijn de klantspecifieke prijzen. Bij een zakelijke relatie horen immers zakelijke afspraken. Per debiteur kan de prijs voor een product anders zijn. Binnen B2B Suite kunnen voorwaarden en prijzen daarom afgestemd worden op bepaalde klanten. Naast unieke prijzen, kan een bezoeker ook een unieke aanbieding krijgen. Sterker nog: hij kan daarom vragen. Met deze verzoekfunctie kan de user de volle winkelwagen aanbieden aan de eigenaar van de webshop met de vraag om een biedingsverzoek.

De B2B Suite heeft dus functies die zowel jou als je klant veel tijd bespaart.

Features van het Shopware 6 platform

Veel slimme features zijn standaard geïntegreerd bij Shopware. Door deze features in te zetten, creëer je voor de bezoeker een unieke user experience. We pakken er een paar features uit:
Shopping Experience: op eenvoudige wijze kan commercie, content en design geïntegreerd worden.
Storytelling: de reis en user experience van de bezoeker wordt zo compleet en echt mogelijk gemaakt.
Customer Streams: groepeer de bezoekers en voorzie elke groep van specifieke content.
Product Streams: maak een specifieke productselectie en show deze selectie op een kenmerkende manier in de webshop.
Drag & drop: bepaal eenvoudig welke elementen worden weergegeven op welke mobiele devices.
Sales Channels: verbind je Shopware webshop moeiteloos met andere (externe) systemen. Zoals CRM-, ERP- en PIM-systemen of mobiele apps.
Internationalisation: Shopware 6 is veilig en flexibel waardoor je met een gerust hart nieuwe markten kunt betreden.
ERP koppelingen: Koppel met Exact Globe, SAP, Navision. Ook is het mogelijk om een OCI koppeling te maken.
– PIM koppelingen: Koppel met Pimcore.

Shopware 6 Sales kanalen

Shopware partner

Creative CT is officieel Shopware partner. Dat betekent dat we specialist zijn in het aanbieden en onderhouden van Shopware webshops. Een label waar we trots op zijn! Shopware besteedt veel aandacht aan developers zodat zij het platform door en door kennen en klanten goed kunnen helpen. Dit doen ze door middel van hun Academy.

Als Shopware partner helpen we je graag bij het opzetten van je webshop. Het beheer kun je voor een groot deel zelf doen; de gebruiksvriendelijkheid is natuurlijk een van de grote voordelen van Shopware. De ontwerpmodus werkt eenvoudig en programmeerkennis is niet nodig. Heb je daar toch wat hulp bij nodig? Wij staan klaar om je te helpen!

Shopware partner - shopware 6 webshop laten maken

Shopware webshop specialist

Ben je na het lezen over Shopware enthousiast en weet je zeker dat je jouw webwinkel wilt bouwen op dit e-commerce platform? Is een Shopware platform voor jou de beste keuze? Wij helpen je als Shopware specialist graag!

Als je toch nog meer vragen hebt of twijfelt tussen Shopware en bijvoorbeeld Magento, dan willen we graag samen met jou uitzoeken welke e-commerce software het beste bij jouw onderneming en ideeën past. Hiervoor kijken we naar jouw wensen en ideeën voor de toekomst van je onderneming.

Shopware preview 2

Shopware webshop laten maken

Wil jij e-commerce succesvol inzetten voor jouw bedrijf? Een Shopware webshop is een goede keus omdat het gebruiksvriendelijk is en je er slimme marketingcampagnes snel mee kunt opzetten. Ook als je technisch niet enorm onderlegd bent, is Shopware een slimme keus. Daarnaast lever je niks in op de kwaliteit; de bezoeker van je webshop heeft een fantastische user experience en komt gegarandeerd bij je terug.

Wil je gebruik maken van dit veelzijdige e-commerce platform, neem contact met ons op. Wij zijn officieel Shopware partner en gespecialiseerd in het opzetten van Shopware webshops. We kunnen je ook adviseren over de Shopware variant die bij jouw onderneming past.

Ook als je al een webshop hebt maar wilt overstappen naar Shopware, kunnen wij je helpen. Stap in de voetsporen van grote namen die al met Shopware werken, zoals Bruno Banani, Discovery Channel, Borussia Dortmund, Haribo, Gaastra, M&M’s en L’oreal!