Pim

Een PIM systeem: Product Informatie Management

Met een PIM systeem wordt de conversie van een webshop verhoogd!

PIM speelt een steeds belangrijke rol in complexe webshops en webshops die veel producten aanbieden. Online verkoop wordt belangrijker, maar webshops moeten de toegenomen vraag wel aankunnen. Dit betekent dat ze moeten groeien en slimmer moeten worden ingericht. Goed product informatie management zorgt voor een soepel aankoopproces. Met een PIM systeem wordt het beheer van een webshop gestroomlijnd en verbeterd, waardoor een aankoop wordt versimpeld voor de klant.

Wat is een PIM systeem?

Een PIM systeem ondersteunt het verkoopproces in een webshop. PIM verzamelt alle productinformatie op een centrale plek in het systeem, zelfs als die informatie uit externe bronnen (zoals een catalogus van leveranciers) ingevoerd moet worden. Daarnaast controleert PIM de veiligheid en volledigheid van productdata. Ten slotte zorgt PIM voor het combineren van klant- en transactiegegevens, waardoor sales en marketing efficiënter ingezet kan worden.

PIMcore vormt de basis voor de online klantbeleving. Het centraliseert alle klantdata, productdata en content. Meer dan 80.000 bedrijven gebruiken PIMCore, waaronder Audi, T-Mobile en Burger King. Het is dus niet voor niets de oplossing waar Creative CT voor kiest.

Product informatie management

Product informatie management is in feite het goed inrichten van werkprocessen, zodat klanten eenvoudig en volledig geïnformeerd een aankoop in een webshop kunnen doen. Product informatie management helpt de klant om:

  • Te oriënteren, omdat alle producten in de webshop overzichtelijk zijn;
  • Een keuze te maken, omdat alle beschikbare informatie inzichtelijk is;
  • Efficiënt een aankoop te doen, omdat processen geautomatiseerd zijn;
  • De gewenste informatie te ontvangen in het kanaal waar men gedurende de klantreis zit.

Met een PIM systeem kan de conversie van een webshop worden verhoogd, omdat het aankoopproces vereenvoudigd wordt.

Wat zijn de voordelen van een PIM systeem?

Het implementeren van een PIM systeem heeft de volgende voordelen:

  • Kostenbesparend
  • Hogere conversie
  • Centrale opslag van gegevens
  • Geautomatiseerde processen
  • Snelle time to market
  • Minder retouren

Creative CT bouwt en onderhoudt PIM systemen. Wij adviseren je graag over de implementatie van een product informatie management systeem. Wij werken met multidisciplinaire teams, waardoor onze experts rekening houden met alle aspecten van de webshop. Zo ben je verzekerd van een PIM systeem dat overal naadloos op aansluit.