SAP

Symfony webshop

Een schaalbaar framework, uitstekend geschikt voor maatwerk e-commerce met oneindig veel mogelijkheden.

Ben je op zoek naar een partij en een framework die jou alle mogelijkheden biedt om je bedrijfsprocessen digitaal te ondersteunen? Dan kan Creative CT jou helpen om een webshop op maat te bouwen. Wij maken hierbij gebruik van het Symfony framework. Samen met jou bespreken we de wensen en ontwikkelen we een platform dat volledig past bij jouw bedrijf en dat naadloos integreert met jullie bestaande software, zoals bijvoorbeeld een ERP systeem.

Wat zijn de voordelen van werken met een framework?

Symfony framework

  • Het werken met een framework bespaart enorm veel tijd.  De algemene onderdelen en modules zijn keer op keer opnieuw te gebruiken.

  • Het is makkelijker in onderhoud. Het is gemakkelijk om een nieuw teamlid toe te voegen aan een lopend project.

  • De diverse componenten in je framework worden ondersteund met de nieuwste updates en hierdoor wordt onder andere de beveiliging van de structuur verbeterd.

Waarom kiezen voor een Symfony framework?

Waarom kiezen voor een symfony framework

In 2005 werd de eerste versie van Symfony uitgebracht. Het doel van Symfony was en is het ontwikkelproces van webapplicaties te versnellen. Inmiddels zijn er dan ook duizenden Symfony-applicaties gerealiseerd die bedrijven helpen hun digitale groei te realiseren.
Sinds 2018 staat Symfony echt bekend als een volwassen en betrouwbaar PHP framework. Symfony wordt vaak gekozen voor grote complexe projecten. Hieronder leggen we je uit waarom we je aanraden om te kiezen voor Symfony.

1. Flexibiliteit → Symfony is een van de meest veelzijdige PHP-frameworks. Er zijn twee opvallende voordelen in de technologie van Symfony: Bundles en Components. Bundles zijn vergelijkbaar met plug-ins. Het is als ware een pakket (PHP-files, stylesheets, javascript, afbeeldingen) dat je kan gebruiken om een bepaalde functie te implementeren. Components zijn generieke functies die ervoor zorgen dat je routineklusjes minder vaak hoeft uit te voeren en het ontwikkelingsproces vereenvoudigen.

2. Een bedrijf achter de technologie → Symfony is een framework dat commercieel wordt ondersteund. SensioLabs, de oprichters en sponsoren van Symfony, dragen actief bij aan de reputatie. Ze organiseren conferenties en bieden officiële tutorials en certificeringen aan.

3. Betrouwbaar → Symfony heeft de laatste jaren bewezen dat ze enorm betrouwbaar zijn. Waar andere framework tekort schoten bleef Symfony overeind. Het is zelfs zo dat een aantal bekende platformen componenten overnemen.

4. Testen → Bij het opleveren van een webshop is het belangrijk dat elke nieuwe regel code wordt getest. Het hergebruiken van Bundles en de mogelijkheid om ontwerppatronen te maken maakt testen in Symfony erg eenvoudig. Hierdoor is je webshop ook goed te onderhouden. Bovendien worden functionele testen geautomatiseerd, waardoor er minder kans is op fouten.

5. Community → De kwaliteit van de community is misschien wel een van de belangrijkste aspecten om in acht te nemen bij het kiezen voor een bepaald framework. De officiële website van Symfony heeft meer dan 2000 bijdragers. Symfony is een open-source netwerk, dit betekent dat niet alleen de kernontwikkelaars werken aan verbetering en uitbreiding van het framework. PHP-experts van over de hele wereld werken samen mee aan nieuwe componenten, lossen problemen op en adviseren andere gebruikers.

6. Documentatie → Voor veel technologieën is verouderde of onvolledige documentatie een probleem. Bij Symfony is dat niet het geval, de documentatie staat bekend als één van de beste. De documentatie is duidelijk, goed gestructureerd en er wordt gebruik gemaakt van concrete voorbeelden.

Symfony bij complexe bedrijfsprocessen

Wij zetten Symfony in om samen met jou je bedrijf te laten groeien. Samen kijken we wat het beste bij jou past. Met Symfony heb je oneindig veel mogelijkheden, die met een standaard softwarepakket veel lastiger te realiseren zijn. Door onze jarenlange ervaring zijn wij in staat om onze kennis en kunde in te zetten om de bedrijfsstrategie en bedrijfsvoering van onze klanten te integreren met online technologie.

Symfony bij bedrijfsprocessen

Creative CT voor ontwikkeling en beheer

De ontwikkeling van een maatwerkplatform is alleen mogelijk in nauwe samenwerking met onze klanten. Wij vinden het heel belangrijk om amen met jou je bedrijf te laten groeien. Afgelopen jaren heeft Creative CT intensief tijd besteed aan adoptie van het Scrum-framework voor de softwareontwikkeling binnen de organisatie. Een multidisciplinair team werkt vanaf dag één aan het product en blijft gedurende de gehele product life cycle betrokken.

Wij nemen eveneens bestaande Symfony-webshops in beheer. Na een inventarisatie en het in beheer nemen voorzien we deze webshops van een op maat uitgewerkte Service Level Agreement (SLA). Natuurlijk alles in goed overleg met onze klant.

Nieuwsgierig naar andere maatwerk opties? Op onze Maatwerk software pagina vind je meer informatie over de mogelijkheden.

Heb je nog vragen of wil je graag kijken wat wij voor jou kunnen betekenen? Neem dan vrijblijvend contact met ons op.