Vue StoreFront Magento 2 of Shopware

Vue StoreFront voor Magento 2 of Shopware

De meest complete Progressive Web App (PWA) voor jouw Magento 2 of Shopware webshop.

Vue Storefront is een grote, complete Progressive Web App (PWA) – een app die je opent via je browser. Eigenlijk is het een website maar met de functionaliteiten van een app. Progressive Web Apps zijn snel en ook offline te gebruiken, wat ze ideaal maakt voor webshops. Vue Storefront geeft e-commerce een boost: deze Progressive Web App is krachtig, heeft een snelle laadtijd, is modern en volledig gericht op e-commerce. Voor klanten betekent Vue Storefront een unieke en naadloze shopervaring.

Heb jij een Magento 2 webshop of Shopware webshop? Vue Storefront zou wel eens een perfecte keus kunnen zijn!

Wat is een Progressive Web App?

De Progressive Web App, afgekort PWA, zag het levenslicht in 2015. Een PWA is in feite een website, maar doordat het de kenmerken en functionaliteiten van een app heeft, ervaart de gebruiker deze website als een native app. De Progressive Web App is net als andere apps te downloaden en te installeren op de mobiele device. Een gebruiker ziet de app dan ook als pictogram tussen de andere apps staan. Maar het verschil is dat de PWA gedownload kan worden via de browser. Een gebruiker hoeft dus niet naar de app store om de PWA daar te downloaden en de PWA hoeft niet te voldoen aan de eisen van de app store.

Als de Progressive Web App geladen wordt, komt de gebruiker direct weer in de volledige webshop terecht. En omdat de Progressive Web App verbonden is met de webshop, heeft het geen updates nodig.

Progressive Web Apps features Vue StoreFront

Net als native apps is de PWA ook offline te gebruiken. Erg prettig, want dat betekent dat een klant ook bij geen verbinding of een slechte internetverbinding de webshop kan bezoeken en gewoon kan gaan shoppen. De Progressive Web App bevat immers de apparaatgegevens van de gebruiker en gedownloade bestanden staan in een cache. Deze gegevens zijn dus direct beschikbaar zodra ze door de app worden opgevraagd. Plaatst een klant een bestelling, dan worden de gegevens gebruikt die al waren opgeslagen in de cache.

Deze functie wordt gefaciliteerd door zogeheten service workers: een script dat de browser op de achtergrond uitvoert, onafhankelijk van de webpagina’s. De service worker kun je zien als de motor van de Progressive Web App. Het laadt en cachet de content zodat de content ook zonder internetverbinding getoond kan worden.

Een ultieme user experience; dat is waar een Progressive Web App voor zorgt. We zetten alle voordelen van de Progressive Web App voor je op een rij.

Waarom een Progressive Web App?

 • Gebruiksvriendelijk: de user experience van een PWA is erg goed. Geen wonder; een native app wordt vaak al ervaren als gebruikersvriendelijker dan de browser. De PWA combineert het beste van de twee werelden.
 • Vindbaarheid: de inhoud van native apps worden niet in Google geïndexeerd, maar de Progressive Web App met zijn inhoud wél. Dat betekent extra vindbaarheid voor je webshop.
 • Snelheid: Progressive Web Apps reageren stabiel; scrollen gaat soepel en afbeeldingen zijn altijd geladen. Daar komt bij dat Google de voorkeur geeft aan websites met hogere laadsnelheiden – een groot rangschikkingsvoordeel dus.
 • Betrouwbaarheid: slecht netwerk? Geen probleem; Progressive Web Apps kunnen extreem snel laden en zijn ook offline beschikbaar.
 • Lichter dan native apps: na elke nieuwe update van een native app, wordt deze zwaarder en neemt het meer geheugenruimte in. Progressive Web Apps hebben geen updates.
 • Hou leads betrokken: Progressive Web Apps kunnen pushmeldingen versturen. Zo kun je promoties uitvoeren en de pushberichten inzetten voor cross-sell en up-sell.

Vue StoreFront technologie

Wat is Vue Storefront?

Een Progressive Web App- webshop werkt technisch wat anders dan een traditionele webshop. Zo kunnen de voorkant (front-end) en de achterkant (back-end) losgekoppeld worden en dus apart van elkaar ontwikkeld worden. Dit betekent veel keuzemogelijkheden en flexibiliteit. Developers hebben veel meer vrijheid om de voorkant van de shop te ontwerpen en te ontwikkelen naar eigen inzicht en deze te koppelen met de verschillende kanalen aan de achterkant.

Vue Storefront is een PWA oplossing die bestaat sinds 2017. Het is een open source framework waarin de Progressive Web App ontwikkeld kan worden. Met Vue Storefront bouw je dus de voorkant van de app. Het belangrijkste doel van Vue Storefront is om e-commerce-bedrijven te helpen bij het verbeteren van hun klantervaring.

Omdat Vue Storefront is ontwikkeld met HTTPS en een SSL-gecodeerde verbinding heeft, is de webshop een veilige omgeving voor de klant. Met Vue Storefront maak je een responsive website; het maakt dus niet uit of de klant de shop bezoekt via desktop, tablet of smartphone: de shop past zich aan, aan elk device.

Vue Storefront eenvoudig koppelen aan je bestaande webshop
Wij bouwen de apps van Vue Storefront op het Vue.JS framework. Dit is een sterk en redelijk gebruiksvriendelijk systeem. De architectuur van het framework is headless. Dat betekent dat het een flexibele applicatie is die kan worden geïntegreerd met elk e-commerce platform.

Zo kunnen wij met Vue Storefront de front-end van de PWA maken en deze vervolgens door middel van een API verbinden met de back-end van een ander e-commerce-systeem. Bijvoorbeeld met het e-commerce-platform Shopware of Magento 2. Het maakt daarbij niet uit of het om een B2B of een B2C webshop gaat. Omdat Vue Storefront voor zo’n integratie is geoptimaliseerd, betekent het dus dat veranderingen in de back-end geen invloed hebben op de front-end.

Waar wij als Creative CT lovend over zijn, is dat ook het afrekenproces in de PWA die ontwikkeld is met Vue Storefront, vlekkeloos verloopt. Je Progressive Web App is dus helemaal compleet omdat de check-out van je Magento 2 webshop ook gebruikt kan worden.

Features Vue Storefront

 • Pushmeldingen
 • Volledige schermweergaven
 • Toegang tot startscherm
 • Offline modus
 • Design builder
 • Module voor Magento check-out
 • Zoekmachinevriendelijk
 • Aanwezigheid van een community

Vue Storefront inzetten voor jouw Magento 2 webshop

Vue Storefront is de krachtigste Progressive Web App voor Magento 2. Magento 2 is een e-commerce platform van Adobe en één van de populairste e-commerce systemen van dit moment. Met Magento kun je een maatwerk webshop laten bouwen en eenvoudig beheren. Magento webshops zijn zeer krachtig en draaien moeiteloos de grootste webshops.

Magento Vue StoreFront PWA

Vue Storefront voor je Magento 2 webshop
Vue Storefront wordt gezien als één van de beste e-commerce PWA platforms. En wij zijn het daar absoluut mee eens. Het is modern, voldoet aan de eisen van deze tijd en heeft een supersnelle laadtijd; onmisbaar voor de user experience. De combinatie van een Magento back-end en Vue Storefront aan de voorkant, geeft jouw klanten een fantastische shopervaring.

Vue StoreFront biedt hiervoor ook speciale Magento 2 Vue StoreFront oplossingen.

Vue StoreFront technologie

Vue StoreFront inzetten voor jouw Shopware webshop

Bij een Progressive Web App kunnen de voorkant en achterkant losgekoppeld worden. Dat heet een headless architectuur. Het voordeel ervan is dat ze apart van elkaar ontwikkeld kunnen worden. Erg fijn, want zo hebben developers alle ruimte om de front-end naar eigen inzicht te bouwen om deze vervolgens te koppelen met een willekeurige back-end, zoals een Shopware platform.

Vue StoreFront Shopware PWA

Met Vue Storefont kan de front-end van een Progressive Web App ontwikkeld worden. Het is een open-source framework dat zich volledig richt op e-commerce. Met Vue Storefront wordt de Progressive Web App responsive: de webshop past zich aan, aan elk device. Dit, gecombineerd met een razendsnelle laadtijd, maakt dat klanten een unieke shopervaring hebben.

Vue StoreFront biedt hiervoor ook speciale Shopware Vue StoreFront oplossingen.

Shopware Vue StoreFront PWA Technologie

Vue Storefront voor je Shopware webshop
Shopware is een Duits e-commerce systeem dat de wereld aan het veroveren is. Shopware is specifiek ontwikkeld middelgrote tot grote webwinkels die zeer visueel zijn ingesteld; beleving staat voorop. Met het e-commerce systeem kun je virtuele etalages bouwen, gemaakt van inspirerende afbeeldingen. Met Shopware krijgen klanten een heuse winkelervaring.

Creative CT heeft steeds meer ervaring met het ontwikkelen van Progressive Web Apps met Vue Storefront. Door middel van een API verbinden we de front-end van de PWA met de back-end van e-commerce platforms als Magento 2 of Shopware.

Maar we doen even een stap terug. Want misschien overweeg je pas sinds kort een Progressive Web App en is de informatie over Vue Storefront bijna too much. Dus laten we eerst eens kijken naar wat grote namen die uitermate tevreden zijn over PWA.

Alibaba
Alibaba is de grootste marktplaats voor fabrikanten, importeurs, exporteurs en leveranciers. Ze hebben kopers uit 150 landen die afnemers in 200 landen bedienen. Eerst was er zowel een website als een native app, daarna kwam de PWA. Het resultaat: een toename van 76 procent van de totale conversies.

Tinder
Datingapp Tinder begon met een native app. Deze had een laadtijd van 11,9 seconden. Daarna introduceerden ze een Progressive Web App. Deze was 90 procent lichter dan hun native app en vanzelfsprekend daalde de laadtijd. Een logisch gevolg is dat gebruikers dit zeer prettig vonden en de user experience omhoogschoot.

Lancôme
Lancôme is bekend van de luxe schoonheidsproducten; een grote speler in de e-commerce-wereld. Voor de komst van hun PWA besloeg het conversiepercentage voor mobiele shoppers 15 procent en voor desktop-bezoekers 38 procent. Na de PWA steeg het aantal mobiele sessies vanwege de snelle laadtijd met 53 procent. De conversieratio’s stegen met 17 procent.

Uber
Met Uber kun je een taxi regelen. Per direct, als je wil. De app moet dan ook snel reageren. Uber dacht daar goed over na en kwam met een Progressive Web App die zelfs op 2G snel laadt. Hun 50kb PWA laadt in minder dan drie seconden.

Een Progressive Web App, ontwikkeld met Vue Storefront, zal jouw Magento e-commerce platform een boost geven. De verwachting is dat Progressive Web Apps binnenkort de helft van alle vorige apps vervangen hebben. En na het lezen van bovenstaande voorbeelden is dit niet vreemd. Heb je een Magento 2-webshop, dan is Vue Storefront de beste keus voor je PWA storefront. Met de moderne tools die het biedt, kun jij je webshop optimaal presenteren.

De voordelen van een Vue Storefront e-commerce PWA platform

 • Betere conversie: met Vue Storefront zal het aantal conversies oplopen omdat de Progressive Web App snel, betrouwbaar en gebruiksvriendelijk is.
 • Beheer de hele e-commerce platform op één plek: zowel de webshop als de app kunnen met hetzelfde systeem onderhouden worden.
 • Geen laadtijden meer: de hele catalogus wordt in een keer geladen. Ook offline pagina’s bekijken is mogelijk.
 • Speciaal ontwikkeld voor e-commerce: Vue Storefront is geoptimaliseerd voor webshops en daarom extreem snel. Precies wat klanten willen.
 • Geoptimaliseerd voor e-commerce platforms als Magento 2 of Shopware
 • Erg krachtig: met Vue Storefront is de PWA zo sterk dat het grote hoeveelheden klanten aankan.
 • Gebruiksvriendelijk: de app hoeft niet gedownload te worden en is geoptimaliseerd voor elk device.
 • Ready to use: De standaard e-commerce functies zijn meteen klaar voor gebruik.

Vue Storefront Magento 2 webshop of Shopware webshop ontwikkelen

Als Magento & Shopware partner kunnen wij de beste Progressive Web App voor onze klanten ontwikkelen en koppelen aan de Magento 2 webshop of Shopware webshop. Wil je de mogelijkheden van een mobiele app onderzoeken? Komen veel van je bezoekers via mobiele devices binnen? Loopt je webshop achter op het gebied van performance en conversie? In dat geval doe je er misschien goed aan om de focus te leggen op een Progressive Web App, ontwikkeld met Vue Storefront.

Met een PWA hoef je jouw klanten niet over te halen een native app te downloaden, maar geef je hen direct de beste user experience. Wij bekijken graag de mogelijkheden met je.