Middleware

AFAS webshop koppeling met Magento 2 of Shopware

Beheer al je bedrijfsprocessen op één plek

Klinkt het niet als een droom om alle gegevens van relaties, klanten, werknemers, artikelen, bestellingen en facturen op dezelfde plek te hebben en te beheren? Dat je nooit meer gegevens uit jouw webshop hoeft over te zetten naar het boekhoudingssysteem en het CRM? Die droom hoeft geen droom te blijven: met een AFAS koppeling kun je alle bedrijfsprocessen op dezelfde plek beheren. Dat bespaart enorm veel tijd en voorkomt fouten.

Wat is AFAS en een AFAS Profit webshop koppeling?

AFAS Software is een Nederlands bedrijf dat bedrijfssoftware ontwikkelt. Het idee achter hun software, is dat alle processen volledig geautomatiseerd zijn in één standaardoplossing. Zo worden organisaties efficiënter ingericht: er zijn minder administratieve werkzaamheden en er is een verhoging van de kwaliteit van de interne processen.

AFAS heeft AFAS Online ontwikkeld: een cloudplatform waarin hun software wordt aangeboden. Door het cloudplatform is de software stabiel en snel bereikbaar, altijd up-to-date en er worden back-ups gemaakt.

De software van AFAS die draait binnen AFAS Online, heet AFAS Profit. Met Profit zijn alle administratieve processen (zoals Financieel, CRM, Payroll, Ordermanagement, Projecten en HRM) geautomatiseerd in één pakket. Hierbij wordt er gewerkt vanuit één database. De software draait volledig online, in het cloudplatform, zodat er geen systeembeheer noodzakelijk is en er dagelijks back-ups gemaakt worden. Voor elke betrokkene in een organisatie is de informatie overzichtelijk weergegeven in dashboards en rapportages. 

Wil jij een AFAS koppeling met Magento 2 of Shopware? Neem contact op.

AFAS profit ERP koppeling - alles in 1

AFAS webshop koppeling
AFAS Profit is een alles-in-één-oplossing. Ook als je een webshop beheert, is AFAS Profit een aanrader, omdat alle data op dezelfde plek staat. Het enige probleem is dat jouw webshop software en ander systeem is dan AFAS. En het liefst zou je deze twee willen synchroniseren zodat bijvoorbeeld klantgegevens en bestellingen meteen actueel zijn.

Voor synchronisatie moet er daarom een koppeling komen. Dit is een brug tussen het pakket van AFAS en je e-commerce-platform, bijvoorbeeld Magento 2 of Shopware. Met een AFAS koppeling kan er data worden uitgewisseld tussen jouw webshop en AFAS Profit.

AFAS biedt ondersteuning voor het koppelen van onder andere de volgende gegevens:

 • Verkooporders en inkooporders
 • Insturen dossieritems
 • Aanmaken loonmutaties
 • Verwerken financiële mutaties
 • Onderhoud inkooprelaties
 • Toevoegen verbijzonderingscodes
 • Onderhoud verkooprelaties
 • Toevoegen urenmutaties
 • Toevoegen factuurgegevens
 • Aanmaken van ziekteregistratie

Wil jij een AFAS koppeling met Magento 2 of Shopware? Neem contact op.

AFAS webshop koppeling

AFAS koppeling Magento 2

Een AFAS koppeling met Magento 2 kan gerealiseerd worden tussen AFAS Profit en bijvoorbeeld Magento 2. Magento 2 is een e-commerce platform waarop je een webshop kunt bouwen en beheren. De software van Magento bestaat inmiddels meer dan tien jaar en het e-commerce systeem is één van de grootste ter wereld. Magento is een sterk platform dat ingewikkelde processen aan de achterkant van de webshop, zonder problemen kan laten verlopen.

Als een Magento 2 webshop eenmaal staat, is het beheer en gebruik ervan redelijk gebruiksvriendelijk. Zo kan de webshop eigenaar de marketing via het platform eenvoudig opzetten, en ook voor de product- en verkoopbeheer hoef je niet veel technische kennis te hebben. Voor de klant is Magento 2 een zeer prettig en compleet platform: review, one-page checkout en productvergelijking zijn allemaal aanwezig.

Wil jij een AFAS koppeling met Magento 2? Neem contact op.

Magento 2 AFAS koppeling (2)

Magento 2 AFAS koppeling

Als je een Magento 2 webshop hebt of wilt hebben, is een koppeling tussen Magento 2 met AFAS Profit snel gemaakt. Creative CT kan deze koppeling voor je realiseren, waardoor jouw Magento webshop gekoppeld is aan AFAS. Vanaf dat moment worden bestellingen die op de webshop binnenkomen, direct doorgestuurd naar AFAS zodat ze boekhoudkundig afgerond kunnen worden. Ook de klantdata die in de webshop aanwezig is, gaat naar AFAS toe voor de boekhouding. Net als de gegevens in AFAS Profit, zoals het productbeheer: alles wordt automatisch gesynchroniseerd met de gegevens op de webshop dankzij de AFAS Profit koppeling.

Wil jij een AFAS koppeling met Magento 2? Neem contact op.

Een AFAS koppeling met Shopware

Een AFAS Profit-koppeling is ook mogelijk tussen AFAS Profit en de software van e-commerce-platform Shopware. Shopware is net als Magento een veelgebruikt platform. Shopware heeft met name een gebruiksvriendelijke interface waarmee de webshop eenvoudig gekoppeld kan worden aan externe systemen. Het is eenvoudiger in gebruik en beheer dan Magento, dus zeker ondernemers die technisch minder of slecht onderlegd zijn, zullen zich thuis voelen bij Shopware.

Voor klanten en zakelijke afnemers is Shopware een ware beleving: aan de customer experience wordt veel aandacht besteed door middel van custom templates. Daarnaast kunnen bezoekers van de webshop klantspecifieke content zien, gebaseerd op aankoopgedrag en klantkenmerken.

Wil jij een AFAS koppeling met Shopware? Neem contact op.

Shopware AFAS koppeling

Heb je een Shopware webshop en gebruik je AFAS Profit? Je kunt eenvoudig een koppeling laten realiseren tussen je e-commerce-platform van Shopware en AFAS. Hierdoor worden orders, klantgegevens, voorraad en producten gesynchroniseerd. Dit kan beide kanten op: producten worden vanuit AFAS automatisch geïmporteerd in Shopware en de voorraad wordt vanuit AFAS naar Shopware gesynchroniseerd, en is er een order in Shopware, dan wordt de voorraad in AFAS meteen aangepast.

Wil jij een AFAS koppeling met Shopware? Neem contact op.

AFAS Profit koppeling voor B2C webshop en B2B webshop

Creative CT is ervaren in het realiseren van AFAS koppelingen. Hierbij maakt het niet uit of je een B2C webshop of B2B webshop hebt. Met de AFAS Profit koppeling is alle data rondom voorraad, producten en administratie realtime bijgewerkt. Het is aan jou om te bepalen welke informatie welke kant op mag stromen en gesynchroniseerd mag worden. Dit hoeft dus niet om alle bedrijfsprocessen te gaan.

De AFAS Profit koppeling voor B2C webshops:

 • Het direct verwerken van orders naar AFAS
 • Voorraadsynchronisatie
 • Klantregistratie
 • Automatische synchronisatie van onder meer producten en prijzen

De AFAS Profit koppeling voor B2B-webshops:

 • Product- en orderstatussen
 • Voorraden
 • Pakbonnen
 • Orders
 • Verkooprelaties
 • Prijzen en prijsstructuren

Wil jij een AFAS koppeling met Magento 2? Neem contact op.

Een AFAS Profit koppeling voor jouw Magento 2 webshop of Shopwaree webshop
Met een AFAS Profit koppeling hoef je data niet dubbel in te voeren. Eenvoudig, overzichtelijk, snel en foutloos, beheer je alles op één plek. Dat scheelt je zeeën van tijd en geld. Zowel bij een Magento 2 webshop als een platform van Shopware, kunnen koppelingen uitgebreid worden. Denk aan staffelkortingen, kortingen per debiteurs, prijslijsten, mobiele app en multistore functionaliteit.

Wil je meer weten over de voordelen van AFAS, een AFAS koppeling of over een Magento 2 of Shopware webshop? Heb je vragen over welke uitbreiding van de AFAS-koppeling het beste bij jouw onderneming past? Laat het ons weten en we adviseren je graag.