Magento 2 voordelen

Voordelen Magento 2

Waarom kiezen voor Magento 2? Ontdek Magento 2 voordelen!

Magento 2 is de nieuwste versie van het e-commerce platform Magento. Ben je bekend met Magento 1 dan weet je hoe sterk en visueel aantrekkelijk het platform is. Met zowel Magento Open Source als Magento Commerce zet je een krachtige webshop neer. Bekijk de voordelen en raak overtuigd van de voordelen van Magento 2.

Misschien voel je geen behoefte om over te stappen van een Magento 1 webshop naar een Magento 2 webshop, maar je hebt geen keus: sinds 1 juni 2020 is er geen ondersteuning meer van Magento voor deze versie. Dit kan problemen opleveren voor bijvoorbeeld de beveiliging van je data. Je zal daarom binnenkort toch echt moeten overstappen van Magento 1 naar Magento 2.

Waarom migreren naar Magento 2?

In deze blog zetten wij uiteen wat de voordelen zijn van een Magento 2 webshop zodat je goed geïnformeerd kunt besluiten wat je met je huidige webshop wilt gaan doen.

Waarom Magento 2 migratie

Overzicht van de Magento 2 voordelen

De concurrentie in de digitale wereld groeit hard en is niet meer wat het was. Moest je voorheen vooral letten op de bekende bedrijven en directe concurrenten; tegenwoordig kan de concurrentie overal vandaan komen, op elk moment en in elk formaat.

Deze toename dwingt je als bedrijf om vooruit te denken. Alleen zo kan je jouw concurrenten voorblijven. Daarbij is het met name belangrijk om je te focussen op je klant en de wensen van je klant.

96 procent van de Nederlanders koopt online. Ook de B2B-branche blijft niet achter; tegenwoordig zoekt 90 procent van de B2B-kopers via Google naar de beste partij voor de inkoop van hun producten. Zowel consumenten als zakelijke kopers verwachten een aantrekkelijke, gebruiksvriendelijke en snelle digital-first koopervaring via alle kanalen.

Maar waarom dan migreren naar Magento 2? Met Magento 2 kun je dit je klanten bieden. Verbeterde prestaties, verbeterde beveiliging en nieuwe functies zijn een paar van de talloze voordelen van Magento 2. Hierbij maakt het niet uit of je de gratis variant hebt (Magento Open Source) of de betaalde variant (Magento Commerce). Door het overstappen van Magento 1 naar Magento 2 kun je jouw digitale strategie beter uitvoeren en meer groei stimuleren.

Waarom zou je overstappen van Magento 1 naar Magento 2? Heel kort: met een Magento 2 webshop breng je shopervaring naar het volgende level.

Magento 2 case - ontdek de voordelen

Waarom naar Magento 2 migreren? Wat zijn de voordelen van Magento 2?

/ Betere performance voor optimale shopervaring
/ Verhoging van de conversie en omzet
/ Meer efficiëntie en schaalbaarheid voor key users
/ Snellere ontwikkeling voor developers

Magento 2 voordelen #1: Betere performance voor optimale shopervaring

Wist je dat 47 procent van de consumenten een laadtijd van maximaal 2 seconden verwacht? Duurt het laden langer, dan zijn ze weg. Naar de concurrent. De laadtijd van de pagina is een cruciale factor voor een succesvolle e-commerce omgeving. Het heeft directe invloed op de betrokkenheid en conversiepercentages. Met een Magento 2 webshop weet je zeker dat de laadtijd van je webshop tot het minimum beperkt is. De homepagina, productpagina en check-out is gemiddeld 30 tot 50 procent sneller dan Magento 1! Een logische reden om te migreren van Magento 1 naar Magento 2, toch?

Magento 2 voordelen opgesomd:

 • Met Magento 2 integreert de applicatie nu out-of-the-box met Varnish page caching
 • Magento 2 optimaliseert de middelen die nodig zijn om de pagina weer te geven door middel van minificatie
 • Magento 2 maximaliseert het gebruik van de browsercache voor het opslaan van bestanden
 • Magento 2 verbetert de reactietijd door asynchrone verwerking te gebruiken tijdens het afrekenen en winkelwagen processen
 • Magento 2 biedt asynchrone updates voor ordermanagement en productdata om gelijktijdige bewerkingen efficiënt te maken
 • De homepagina, productpagina en check-out is gemiddeld 30% tot 50% sneller dan Magento 1

Magento 2 voordelen #1: Hogere conversie & omzet

Een hogere conversie en meer omzet: de droom voor elke e-commerce ondernemer. Om deze droom te realiseren, zijn mobielvriendelijkheid, een duidelijke en snelle check-out, en een goede weergave van jouw webshop in de zoekresultaten ontzettend belangrijk. Magento 2 laat op deze gebieden een groot verschil zien met Magento 1.

Voor jouw Magento B2B webshop biedt Magento Commerce daarbovenop een uitgebreide set van B2B functionaliteiten, zoals specifieke klantprijzen, quick order en offertebeheer.

Denk aan functionaliteiten als:

 • Responsive designstructuur voor Magento 2 thema’s geeft jou de mogelijkheid om een naadloze en consistente shopervaring te creëren op alle devices
 • Geoptimaliseerd check-out proces
 • Introductie van mobiel check-out proces
 • Verbeterde API voor koppeling met externe partners
 • Meer SEO mogelijkheden voor hogere ranking in Google
 • Content Staging & Page Builder (Magento 2 Commerce)
 • Het toevoegen van video’s van Vimeo of YouTube is nu heel eenvoudig en wordt standaard ondersteund door Magento 2

Magento 2 voordelen #3: Meer efficiëntie en schaalbaarheid voor key users

Naast de beste shopervaring voor je klant en een hogere conversie en omzet, is het minstens zo fijn om een systeem te hebben dat eenvoudig te beheren is. Met de verbeteringen in het beheer van de Magento 2 webshop, geeft het e-commerce platform de macht terug aan de key users. Zelfs het inzetten van marketing is zo gepiept.

Wat je kunt verwachten:

 • Intuïtieve & responsive Magento beheerpaneel dat tijd bespaart bij het beheren van de dagelijkse taken en die gemakkelijk te leren is voor nieuwe collega’s
 • Vanwege de wizards is het makkelijker producten aan te maken en te configureren, zoals een product met verschillende kleuren.
 • Aanpasbare data overzichten (grids) voor o.a. de catalogus, orders en facturen.
 • Uitbreiding van account sharing opties
 • Tools voor het slepen en creëren van een eigen weergave van het beheerderspaneel voor belangrijke product-, klant- en bestelgegevens

Magento 2 voordelen #4: Snellere ontwikkeling voor developers

Developers kunnen hun hart ophalen aan de nieuwste versie van Magento. De architectuur van Magento 2 is voor het inbouwen van maatwerkfunctionaliteit namelijk sterk verbeterd. Ontwikkelaars kunnen nu veel efficiënter oplossingen bouwen en integreren.

En verder:

 • In Magento 2 wordt alles direct onder de ‘app’-structuur geplaatst. Het is daardoor eenvoudig om toegang te krijgen tot alle sjablonen, lay-outs en js, css-bestanden. Het biedt ontwikkelaars meer mogelijkheden voor maatwerk zonder de functionaliteit van de site te veranderen
 • Gebruik van nieuwe technieken, zoals HTML5, CSS3, RequireJS, PHP, Magento UI library, CSS pre-processor, Full page caching, Dependency Injection, Composer, Less en KnockOut
 • Snellere installatie van upgrades en extensies, o.a. door betere documentatie
 • De Magento performance toolkit laat developers snel een testomgeving en geautomatiseerde testprocessen configureren en inrichten
 • Lagere kosten en snellere ontwikkeling

Het gevaar van wachten met de migratie

Twijfel je over de migratie van Magento 1 naar Magento 2? Niet doen! Misschien lijkt alles nu nog vlekkeloos te draaien en merk je niets aan de conversie. Maar dat kan in één klap veranderen en dat heeft alles te maken met de security & privacy van je webshop.

Er komen namelijk geen updates en beveiligingspatches meer. Dit heeft een grote invloed op de veiligheid van je webshop. Ontdek je na 1 juni 2020 lekken in het CMS-systeem dan ontvang je geen support meer van Magento. En je webshop kan ineens een doelwit van hackers zijn…

Meer over de end of life van Magento 1

Hoe werkt de overstap van Magento 1 naar Magento 2?

Overstappen naar Magento 2 is niet een klus die snel geklaard is. De nieuwe versie is namelijk geen upgrade; het gaat om een volwaardige migratie. Dat vraagt onderzoek vooraf, een gedegen plan en ervaren ontwikkelaars die jou hierbij helpen. Bekijk ons stappenplan om jezelf te verzekeren van een goede overgang.

Overtuigd van de Magento 2 voordelen? Kies een ervaren partner voor jouw migratie

Creative CT werkt al bijna tien jaar lang met Magento. Wij zijn met recht Magento specialist en dit wordt onderstreept doordat we een van de weinige Magento Partners in Nederland zijn. We hebben in de afgelopen jaren meerdere Magento 2 webshops ontwikkeld; zowel B2B- als B2C-webshops. Daarnaast hebben we ruime ervaring met beide varianten: Magento Open Source en Magento Commerce. Wij zorgen voor een naadloze migratie van jouw Magento 1 webshop naar een gloednieuwe Magento 2 webshop. En is je Magento 2 webshop live, dan staan wij altijd voor jou klaar om vragen te beantwoorden of voor technisch support.

Klaar om de stap te maken? Neem contact op.