Magento webshop laten maken

Magento webshop laten maken

Bouw samen met ons een future proof e-commerce platform

Wat is Magento?

Magento is een e-commerce software platform voor webwinkels waarop je jouw online shop kunt bouwen en beheren. In 2008 werd Magento 1 gelanceerd en het groeide uit tot een van de grootste e-commerce-systemen ter wereld. En dat is niet vreemd, want Magento is gemaakt om ingewikkelde processen aan de achterkant van een webshop zonder problemen te laten verlopen. Ook zonder veel technische kennis kun je als eigenaar van een webwinkel Magento software gebruiken en beheren: van marketing en zoekmachineoptimalisatie tot product- en verkoopbeheer. Voor jouw klant zijn Magento webshops van alle gemakken is voorzien: productvergelijking, reviews, tags en one-page checkout. Een fijne virtuele shopbeleving en een makkelijk aankoopproces, dat is wat je kunt verwachten van een Magento webshop! Ook is Magento de beste basis van SEO en/of online marketing.

Een Magento webshop laten bouwen door ervaren Magento bouwers? Neem contact op via onze website.

Magento webshop

Magento 2 webshop

Tegenwoordig is het verstandig om een Magento 2 webshop te laten maken. In 2015 werd het Magento 2 webshop platform uitgebracht. Het is niet zomaar een upgrade van de eerste versie; het is eigenlijk een heel nieuw platform. Het Magento 2 webshop platform heeft een betere schaalbaarheid, een responsive lay-out en beheerpaneel en uitgebreide rapportagemogelijkheden voor jouw Magento 2 webshop. En nog meer mogelijkheden op gebied van online marketing.

Een Magento 2 webshop laten maken door een team van Magento 2 experts? Neem contact op via onze website.

Magento 2 webshop

End-of-life Magento 1

Adobe, de eigenaar van het Magento platform, heeft in 2018 aangekondigd Magento 1 nog te ondersteunen tot juni 2020. Daarna komen er geen beveiligingsupdates meer, waardoor bijvoorbeeld klantgegevens niet helemaal veilig meer zijn. Tijd om dus – als je nog met Magento 1 werkt – over te stappen op een Magento 2 webshop. Gebruik je voor jouw webshop nog helemaal geen Magento, dan stap je direct in de wereld van Magento 2.

En dat is mooi om een paar redenen. Want de grootste voordelen van een Magento 2 webshop (ten opzichte van Magento 1) zijn:

Wat zijn de voordelen van een Magento 2 webshop?

 • Het heeft een responsive lay-out en opbouw. Met Magento 2 ben je zeker van een goede mobiele webshop en goede werking op desktop, tablet en smartphone.
 • Het heeft een verbeterde API voor koppelingen met externe systemen. Maak snel en efficiënt koppelingen met bijvoorbeeld ERP.
 • De gebruiksvriendelijkheid in de back-end en CMS is hoger. Als webshop beheerder kun jouw categorieën en producten makkelijk beheren. De complexiteit is stukken lager dan in Magento 1.
 • Voor developers biedt het veel meer mogelijkheden (dus meer opties voor maatwerk in jouw webshop!).
 • Het heeft een betere veiligheid en hogere snelheid. Security is gewaarborgd.
 • Een Magento 2 webshop laten maken kan efficiënter dan in Magento 1.
 • Magento 2 biedt legio aan extensies via de Magento Marketplace. (denk aan klantenservice, payment, marketing, accounting, financieel, verzending, fulfillment, webshop optimalisatie
 • Veel verbeteringen zowel in front-end als in back-end.

Bekijk alle Magento 2 voordelen.

Een Magento 2 webshop laten maken door gecertificeerde Magento ontwikkelaars?
Neem contact op via onze website.

Magento 2 webshop als Progressive Web App (PWA)

Overweeg je een PWA. Bekijk dan eens de mogelijkheden van Vue StoreFront voor Magento 2.

Magento webshop laten maken

Magento webshop laten maken

Heb je voldoende aan de gratis versie om een Magento 2 webshop te laten maken? Of toch de betaalde variant?

Net als bij de eerste versie van het webwinkel platform, heeft Magento 2 zowel een gratis versie (Magento Open Source) als een betaalde versie (Adobe Commerce). In theorie kun je met Magento 2 Open Source alles ontwikkelen wat je wil, maar Adobe Commerce biedt daarentegen een enorm scala aan features die standaard inbegrepen zitten waardoor je een flinke voorsprong hebt ten opzichte van Magento Open Source. Zo heb je toegang tot de features van een Magento B2B webshop, zoals personalisatie, content staging, business intelligence en meer. Als je verder leest zul je meer te weten komen over o.a. de B2B features die Adobe Commerce biedt. Voor alle functionaliteit kun je het onze Adobe Commerce pagina bezoeken.

Een maatwerk Magento webshop laten bouwen door ervaren Magento developers?
Neem contact op.

Magento webshop laten maken

Magento 2 migratie

Wil je migreren naar Magento 2?

Bekijk dan onze speciale Magento 2 migratie pagina.

Als je over wilt stappen naar Magento 2, dan is het van belang om een goede voorbereiding te doen. Denk aan het stellen van het doelen, het inventariseren van alle Magento extensies, het maatwerk in Magento webshops, de Magento koppelingen en bewaking van de posities in Google. Van Magento 1 naar Magento 2 verhuizen is iets waar Creative CT veel ervaring mee heeft.

Neem contact op als je wil Migreren naar Magento 2.

Magento 2 voor een B2B webshop

Heb jij een B2B bedrijf en staan jouw producten al online? Je kunt nauwelijks achterblijven: net als consumenten, willen ook B2B klanten online aankopen doen via een webwinkel. Hiervoor is een B2B portal aan te raden. Magento gebruiken voor een B2B webshop is een goede optie om je conversie te verhogen. En ook voor een B2B webshop kun je kiezen voor Magento Open Source software of Magento Commerce software. Zelfs binnen de gratis Open Source software is er veel mogelijk. Zo kun je de shop uitbreiden met extensies of maatwerkfunctionaliteiten. Denk hierbij aan:

 • Quick Order extensie (snel en eenvoudig zoeken en bestellen).
 • Offerte-module (offerte aanvragen en omzetten in bestelling).
 • Klantspecifieke prijzen (speciale prijzen/kortingen per klant).
 • ERP-koppeling voor product- en klantdata.
 • Betaalmethodes en betaalvoorwaarden.
 • Prijzen inclusief of exclusief btw tonen.
 • Prijzen verbergen achter login.

Maar zoek je meer voor jouw B2B Magento webshop? Wil je graag nog een stap verder? Overweeg dan Adobe Commerce voor speciale B2B features en andere features die jou kunnen ondersteunen bij de groei van jouw e-commerce business.

Wil je een maatwerk Magento webshop laten maken door Magento 2 specialisten?
Neem contact op.

Een Magento webshop laten maken door ervaren Magento bouwers? Neem contact op.

Magento 2 Open Source of Magento 2 Commerce?

Met zowel de gratis als de betaalde versie van de Magento software kun je een goedwerkende, professionele Magento webshop neerzetten. In beide platformen kun je maatwerk toepassen en extra functionaliteiten integreren. Maar natuurlijk zijn er verschillen. Zo heeft Commerce veel features op het gebied van onder meer B2B-functionaliteit. Omdat dit standaard is ingebouwd bij de Commerce-versie, is dit platform stabieler, schaalbaar en vaak completer. Hoeveel je betaalt voor Commerce hangt af van de jaaromzet van de webshop en de extra opties die je erbij neemt. De prijs voor een licentie van Magento Commerce start bij circa € 30.000 per jaar. Dat is inclusief hosting en SLA.

Wil je een maatwerk Magento webshop laten maken en samen met ons de mogelijkheden verkennen? Neem contact op voor een Magento shop

Het is goed om de verschillen tussen de Magento software pakketten te kennen en te vergelijken met de wensen die jij hebt voor de webshop. Welke functionaliteiten zijn er nodig voor jouw shop, wat zijn de te verwachten toekomstscenario’s? Als je weet wat je wil voor nu en de toekomst, kun je een gerichte keus maken. Wij helpen je graag bij het maken van die keus. Neem gerust contact met ons op voor meer informatie of voor het maken van een afspraak.

Meer over Adobe Commerce

Magento 2 ERP koppelingen

ERP staat voor Enterprise Resource Planning. Dit is software waarmee je bedrijfsgegevens (zoals administratieve, logistieke en financiële bedrijfsinformatie) registreert en beheert. ERP software bestaat meestal uit meerdere modules en naar keuze aanvullende functionaliteiten. Soms maken deze extra functionaliteiten al deel uit van het ERP systeem en soms gaat het om een externe ERP koppeling. En dat is waar Magento om het hoekje komt kijken, want ook met een Magento webshop is een ERP koppeling met jouw systeem mogelijk. Denk aan een koppeling met het kassasysteem, met de catalogus, logistieke software en prijsafspraken. Bij e-commerce gaat het om het complete proces; de webshop is maar een onderdeel. Dankzij de koppeling tussen jouw ERP software en de Magento webwinkel, worden gegevens continu uitgewisseld en hou je zicht op het hele proces.

Wij verzorgen ERP koppelingen tussen Magento en jouw ERP systeem zoals:

Exact ERP koppeling voor jouw Magento webshop Microsoft Dynamics NAV ERP koppeling voor Magento webshop SAP ERP koppeling voor Magento 2 webshop

Lees meer over onze Exact Globe koppeling, Navision koppeling of
AFAS koppeling met Magento 2. Bekijk ook onze Magento 2 SAP connector.

Daarnaast kunnen wij maatwerkkoppelingen verzorgen met elk gewenst pakket. Dit doen wij met behulp van middleware.

Wil je een Magento webshop laten maken met ERP koppeling?
Neem contact op voor een Magento shop

Magento 2 en PIM integratie

Biedt jouw organisatie via verschillende online kanalen veel producten aan? Met een PIM systeem hou je het overzicht. PIM is de afkorting van productinformatiemanagement en een ‘single source of truth’ voor alle productdata. Door PIM te integreren in Magento 2 heb je zicht op alle producten, hou je alle productinformatie en -specificaties bij en verspreid je de productcatalogus naar zoveel mogelijk kanalen op de meest efficiënte manier. Ook zorgt PIM voor een eenvoudige distributie naar alle offline en online kanalen.

PIM integratie met Pimcore

Geïnteresseerd in PIM integratie voor Magento 2? We verzorgen het graag voor jouw webwinkel. We werken hiervoor samen met Pimcore; een van de marktleiders op het gebied van PIM. Pimcore PIM is gebaseerd op het Symfony framework en is modulair, flexibel en met focus op high performance gebouwd. Het helpt jou bij het efficiënt beheren van alle productinformatie.

Pim

Wil je een maatwerk Magento webshop laten maken met PIM koppeling? Neem contact op voor een Magento shop

Wil je je Magento 2 webshop laten overnemen?

Dat kan! Of je nog moet kennismaken met de Magento software , wilt overstappen van Magento 1 naar 2 of als je al een bestaande Magento webshop hebt; we nemen je webwinkel graag over of maken voor jou een professionele, nieuwe webshop. In het geval van overname gaan we alles goed bekijken: de code, de front-end van de webshop, de hosting, de domeinnaam, etc. Op die manier kunnen we je bestaande Magento webshop beoordelen en een inschatting maken voor het overnemen en werkbaar maken van de Magento webshop.

Magento webshop expert

Een Magento webshop laten maken door een professioneel Magento ontwikkelteam?
Neem contact op om jouw webshop te bespreken.

Magento 2 Hosting, SLA & Support

Service Level Agreement

Voor al onze klanten stellen wij aan het begin van een project een Service Level Agreement (SLA) op. In deze SLA spreken we af in welke mate en met welke snelheid gereageerd wordt op een probleem of storing voor jouw webwinkel. Ook staat in deze overeenkomst welk (preventief) onderhoud we verrichten aan je webshop.

Nemen wij je webshop over, dan stellen we ook altijd een Service Level Agreement (SLA) op. Hierin leggen we de beschikbaarheid en ondersteuning vast. Denk aan zaken als het onderhoud, support, bugfixing en capaciteit voor uitbreidingen. Dit geeft jullie zekerheid en stabiliteit. Ook zorgen we er hiermee voor dat de verwachtingen van beide kanten helder zijn.

Binnen de SLA is bijvoorbeeld de ureninzet per maand terug te vinden voor alle onderdelen en toelichting omtrent wat we nu precies doen. Security patches, upgrades, telefonische ondersteuning, etc.

Support vinden we minstens zo belangrijk. Bij alle technische problemen helpen we je graag.

Onze support bestaat uit:

 • het beantwoorden van vragen over of gerelateerd aan de webwinkel software, producten en diensten die je bij ons afneemt.
 • het onderhouden van de software.
 • oplossen van problemen (bugtracking en bugfixing)

Voor de beste Magento hosting adviseren we Hipex. Zie hieronder de speerpunten;

Magento 2 webshop hosting

Een Magento webshop laten maken en laten hosten door een doelgerichte Magento partner? Neem contact op om jouw webshop te bespreken.

Magento 2 webshop laten bouwen?

Wil je een Magento webshop laten maken? Ben jij bezig met de inventarisatie van een e-commerce traject of weet je al dat je een Magento webshop wil laten bouwen? Neem dan vrijblijvend contact op. We kunnen jou gericht adviseren over de verschillende opties en de zaken waar je rekening mee dient te houden.

Twijfel je of Magento 2 de beste fit is voor jouw business? We kunnen jou ook gericht advies over andere e-commerce software voor je webwinkel zoals Shopware, Symfony en PWA.

Overtuigd? Wil je nu jouw Magento 2 webshop laten maken door ons Magento 2 team?
Neem contact op om jouw webshop te bespreken.

Wat zijn de kosten van een Magento 2 webshop?

De kosten voor de realisatie van een Magento 2 webshop als webwinkel zijn volledig afhankelijk van jouw eisen en wensen. Gemiddeld gezien kunnen we vanaf circa € 30.000 (ex BTW) een 1e webshop versie opleveren in Magento 2 om jouw verkoop te starten.

Bovenstaande tarieven gelden voor zowel Magento Open Source als Magento Commerce. Hou er echter wel rekening mee dat Magento Commerce daarnaast een licentiebedrag kent van circa € 30.000 per jaar. Open Source is daarentegen gratis te gebruiken.

Wil je een Magento webshop laten bouwen? Hou dan rekening met de volgende zaken;

 • Een e-commerce strategie (wat zijn je doelstellingen, wie wil je bereiken, waar is je doelgroep naar op zoek?)
 • Een User Experience strategie (hoe zorg je ervoor dat de webshop aansluit op de gebruiker?)
 • Hoe dient het Magento thema eruit te zien? Welke webshop design ga je hanteren?
 • Een Online Marketing & SEO strategie (hoe zorg je voor optimale vindbaarheid in o.a. Google?)
 • Welke menustructuur ga je hanteren? (zoek de juiste balans tussen de gebruiker en Google)
 • Welke categorieën en producten ga je aanbieden? En is het verstandig om eerst focus te leggen op 1 productgroep?
 • Hoe zorg je ervoor dat het Magento design goed aansluit op jouw branding? Oftewel jouw Magento thema.
 • Hoe waarborg je een goed check-out proces? Denk aan verzendopties, betaalopties, kortingen en B2B velden.
 • We gebruiken cookies voor veel klanten ivm de AVG. Is het gebruik van cookies voor jou relevant? Gaan we dat meenemen.
 • Wil je social media integreren? Bijvoorbeeld een social media feed? Dat kan.

Bij Creative CT kijken we altijd naar de meest gebruikte modules voor onze klanten en onze ervaring hiermee. We zorgen ervoor dat jouw webshop en jouw pagina’s de beste functionaliteit bevatten die nodig is voor succes.

Neem contact op om een schatting te krijgen voor de realisatie van een Magento 2 webshop. We gebruiken onze kennis om jou op de beste wijze te adviseren. Vooral voor grote webshops is Magento een zeer goede keuze. Gaan we een afspraak plannen v0or jouw webshop?

Creative CT kan je ook actief helpen bij support voor jouw Magento shop of
online marketing strategie voor e-commerce.