Unleash your digital potential

De uitdaging

VONROC is een Nederlands merk, gespecialiseerd in elektrisch gereedschap en aanverwante producten van topkwaliteit. Een vooruitstrevend bedrijf dat zich volop richt op duurzaamheid en efficiëntie.

Als fabrikant leveren ze direct aan de klant, waardoor hun prijzen eerlijk en laag zijn. Want onnodige kosten van transport, verpakking en tussenhandel zijn er niet meer. Daarnaast verpakken ze hun producten in ongebleekte kartonnen dozen en hebben de machines geen plastic koffers maar speciale, recyclebare toolbags. Als klap op de vuurpijl doneren ze 1 euro aan The Ocean Cleanup voor iedere nieuwe VONROC-member.

Toen VONROC bij ons aanklopte, had het nog niets: geen huisstijl, geen website, geen strategie. Maar wél een concept. Eén die ons enorm aansprak en waarvoor we ons graag wilden inzetten. We gingen voor hen aan de slag en verzorgden een totaaltraject. Van een idee naar realisatie.

Onderdelen:

"We hadden een beeld bij de kleuren en lettertypes. Maar Creative CT vond iets anders beter passen bij ons verhaal en onze doelgroep. Dat heeft goed uitgepakt. Het is echt een merk an sich. We hebben nu iets wat perfect is.”

De uitwerking

Om mee te denken met een startende onderneming die zo milieubewust is, is een hele eer. We hielpen bij het bepalen van de koers en het uitdenken van de positionering.

Abstracte ideeën kregen vorm tijdens de ontwikkeling van het logo en design. Foto’s en video’s van producten werden gemaakt. Zo werd VONROC stapje voor stapje zichtbaar. De realisatie van de Magento 2 webshop en de koppeling met Microsoft Navision maakten het project af.

Bij het ontwerp van de webshop werkten we met de mobile first gedachte: de site moet goed functioneren op smartphones. Want bezoekersaantallen op mobiele devices stijgen meer en meer, en door hier rekening mee te houden in de ontwerpfase, kan de conversie verhoogd worden.