Wanneer kan ik de MKB Voucher aanvragen?

15 februari 2021 13:18
Laatste update: 14 december 2022 13:30
Door Chantal van de Vijver
Categorie: Nieuws en Events

De MKB voucher. Wat is het en waar is het voor? Wij geven je graag antwoord op deze vragen en vertellen je alles over de MKB voucherregeling!

Kom ik in aanmerking voor de MKB voucher?

Jij, als ondernemer in de provincie Overijssel, kan een beroep doen op een bijdrage van maximaal € 27.500,-. Dit is afhankelijk van de gekozen activiteiten en of je;

  • Een mkb-onderneming met een fysieke vestiging in Overijssel bent of een samenwerkingsverband van MKB-ondernemingen met fysieke vestiging in Overijssel hebt.
  • Geen eerdere subsidies of financiële bijdrages hebt ontvangen voor vergelijkbare activiteiten.

Wat is de MKB subsidie regeling nou precies?

Een ondersteunende financiële regeling voor midden- en klein bedrijven in de provincie Overijssel. Deze subsidieregeling vanuit de provincie is bedoeld om ondernemers te ondersteunen zodat ze de juiste voorbereidingen kunnen treffen voor de toekomst op het gebied van digitalisering, innovatie of scholing.

Waarvoor zet ik de MKB voucher in?

Niemand hoeft je te vertellen dat digitaliseren een must is, vooral in deze tijd. Zijn er stappen die je moet maken om verder te groeien of stappen die je wilt gaan maken om continuïteit te waarborgen? Kijk dan of je in aanmerking komt voor de regeling.

Even kort uiteengezet, moeten de activiteiten die je wilt uitvoeren één van de volgende activiteiten omvatten:

  • Het aanschaffen van producten of afnemen van diensten ter ondersteuning van nieuwe verdienmodellen of digitale dienstverlening en verkoop.

Voorbeelden hiervan zijn advies over online strategie & verdienmodellen, advies over het digitaliseren van processen, het online bedienen van klanten, webshops, digitale koppeling van bedrijfsprocessen.

MKB voucher, online strategie, webshop, e-commerce

  • Onderzoek naar en ontwikkeling van nieuwe producten, diensten en productieprocessen of het verbeteren van bestaande producten, diensten of productieprocessen door toepassing van innovatie.

MKB voucher, online strategie, webshop, e-commerce

  • Scholing met betrekking tot het leren en ontwikkelen van vaardigheden met betrekking tot nieuwe technologieën en verdienmodellen.

Onder nieuwe technologie wordt o.a. AI, VR, AR en big data verstaan. Voorbeelden van online verdienmodellen zijn: social media marketing, video, affiliate marketing, content marketing, een webshop en e-commerce marketing.

MKB voucher, online strategie, webshop, e-commerce

Via deze link in paragraaf 6.41,  kun je alles lezen over hoe jouw aanvraag getoetst wordt, zodat je vooraf weet aan welke eisen het plan moet voldoen.

Richtlijnen MKB subsidie

Er zijn duidelijke richtlijnen en voorwaarden verbonden aan de regeling en de voorwaarden waaraan de aanvraag moet voldoen. Hiervoor kun je het beste de website van provincie Overijssel raadplegen, maar enkele die we kunnen benoemen zijn:

  • De subsidie is minimaal € 1.000,- en maximaal 27.500,-
  • De voorgenomen activiteiten moeten uiterlijk 1 juli 2022 uitgevoerd zijn.
  • Je dient in de aanvraag duidelijk aan te geven wat je met het geld wilt gaan doen en welk resultaat je verwacht dat het gaat opleveren.

Wil je meer weten over de regeling en alle ins & outs voor de aanvraag, lees er dan meer over op de website van provincie Overijssel. Wacht niet te lang, het blijkt dat veel plannen op de eerste dag al worden ingediend en er is een vast budget beschikbaar. Je maakt meer kans vanwege het lotingsysteem dat ze deze keer hanteren, deze vindt elke dag plaats onder de aanvragen van die dag.

Wil jij groeien op het gebied van e-commerce? Daar kunnen we jou bij helpen! Met onze focus op e-commerce in multidisciplinaire teams, brengen wij jouw plannen in co-creatie naar het volgende level.

Neem contact op