Shopware 6: zo automatiseer je je webshop

28 december 2021 09:47
Laatste update: 6 januari 2022 11:30
Door Marlin Perton

Ga je iedere bestelling handmatig langs om te bepalen welke vervolgactie nodig is? Dat hoeft niet meer met de nieuwe functionaliteiten van Shopware. Met Shopware 6.4.6 automatiseer je je webshopprocessen. Vooral de flow builder plugin zorgt voor veel nieuwe geautomatiseerde opties. Dit scheelt veel tijd en mankracht.

De voordelen van een Shopware webshop

Een shopware webshop is ideaal voor complexe processen waarbij standaard procedures ontzettend arbeidsintensief zijn. Met een Shopware webshop creëer je de meest geschikte B2B-webshop, terwijl je er niet veel tijd aan kwijt bent. Met unieke ervaringsomgevingen creëer je gepersonaliseerde webshops.

  • Gebruik flexibele regels voor complexe bedrijfsmodellen;
  • Integreer offertes, organisatiestructuren en individuele prijssettingen;
  • API-first integraties van bestaande systemen.

Personalisatie is onmisbaar in een B2B-webshop. De flow builder plugin draagt bij aan een persoonlijke shopomgeving. Je hoeft niet meer iedere klant handmatig na te lopen om een bestelling of status te veranderen of een vervolgmail te sturen.

Wat is de Shopware 6 flow builder plugin?

De flow builder plugin is een laag nieuwe functionaliteiten bovenop de bestaande business events. Met de flow builder plugin zet je een stap in automatisering en flexibiliteit. In principe kun je dus een groot deel van je webshopprocessen vooraf instellen. Dit scheelt ontzettend veel werk. Bij iedere Shopware update worden er nieuwe opties toegevoegd, maar je kunt je wensen natuurlijk ook op maat laten maken.

Voorbeeld flow builder plugin

Stel, je wilt klanten pas toegang geven tot specifieke categorieën wanneer ze zich hebben geregistreerd. Met de Shopware flow builder en dynamic access plugins kun je dit direct instellen via het admin paneel.

  1. In het Shopware configuratie scherm is de flow builder er als nieuwe optie bij gekomen. Hier kun je een nieuwe flow aanmaken;
  2. Geef een nieuwe klant de tag ‘registered’ zodra registratie heeft plaatsgevonden;
  3. Voeg een flexibele regel toe via de rule builder en voeg hem toe aan dymanic access op de categorie naar wens, zodat klanten alleen categorieën zien die jij wilt laten zien;
  4. Voeg extra acties toe, zoals gepersonaliseerde mails.

Met een webshop die draait op Shopware kun je via het admin paneel veel zelf bepalen. Zo zorg je voor een gepersonaliseerde ervaring voor je klanten.

Wil jij een slimme Shopware webshop met flexibele opties voor een gepersonaliseerde ervaring? Neem dan vrijblijvend contact met ons op, we helpen je graag verder!

Neem contact op