Pim

Pimcore

Alle data op alle kanalen voor alle gebruikers

Pimcore is een databeheer systeem dat te gebruiken is voor het beheren en verrijken van je data. Er is tooling beschikbaar voor het beheren van digitale media assets (DAM) en klant data (CDP). De verschillende rollen en functies zijn met elkaar geïntegreerd, waardoor je maar één platform nodig hebt. Alle data is voor alle gebruikers op dit ene platform beschikbaar.

Wat is Pimcore?

Pimcore is een open source digitaal platform dat bedrijfsgegevens verzamelt, verrijkt en beheert. Het biedt up-to-date, consistente en gepersonaliseerde ervaringen aan gebruikers. Pimcore is een naadloos geïntegreerd platform met een gecentraliseerde oplossing voor PIM, MDM, DAM, CDP, DXP/CMS en digitale handel.

Pimcore is op verschillende vlakken in te zetten:

 • Als hoofdsysteem voor het beheren van data;
 • Als PIM-systeem voor het verrijken van productinformatie;
 • Als website met CMS-functies of als B2B- en B2C-webshop met het ingebouwde commerce platform.

Met Pimcore kun je via een configuratie zelf bepalen hoe je data eruit ziet en hoe je de data wilt verrijken. Bij het tonen van data kun je bijvoorbeeld denken aan een auto-entiteit waarbij je informatie over producten wilt opslaan. Om data te verrijken, kun je via Pimcore’s eigen DataHub headless data aanleveren of data versturen naar bijvoorbeeld een webshop in Shopware of Magento.

Pim

Pimcore CMS-functies

De Pimcore CMS-functie is bekend als het Digital Experience Platform (DXP). Dit platform helpt om gepersonaliseerde digitale ervaringen voor elk publiek te beheren, leveren en optimaliseren. Je kunt kiezen voor een headless aanpak gebaseerd op GraphQL-API, een ontkoppelde web contentmanagement strategie of een hybride variant met een modulair DXP/CMS-systeem.

Pimcore vs Akeneo

Pimcore en Akeneo zijn twee uitgebreide PIM systemen. Zowel Pimcore als Akeneo is open source en in de basis gratis. Pimcore heeft echter veel meer gratis functionaliteiten dan Akeneo. Pimcore heeft veel vrijheid in het datamodel en de user interface en heeft een eenvoudig uit te breiden backend. Akeneo heeft als grootste voordeel een goede Magento 2 connector.

Pimcore implementeren op jouw website?

Met Pimcore heb je maar één platform nodig om alle data op alle kanalen in te zetten voor alle gebruikers.

 • Flexibiliteit
  Productinformatie verwerken, configureren en beheren
 • Kwaliteitsbewaking
  Altijd je productinformatie in kaart
 • Automatisering
  Productinformatie leveren via omnichannel of invoeren vanuit headless invoerstromen

Het is een ontzettend efficiënt systeem. Creative CT heeft veel ervaring met het implementeren van Pimcore op jouw website en het koppelen van Pimcore naar platformen als Shopware en Magento. Wij richten Pimcore in met de configuraties en entiteiten die jij nodig hebt bij het leveren van de beste informatie over je data.