Middleware

Wat is middleware software?

Met middleware software kan data worden overgezet. De software werkt als een soort vertaler tussen verschillende systemen.

Middleware is een laag software tussen verschillende systemen die voor een connectie tussen deze systemen zorgt. De meest voorkomende middleware verbindt besturingssystemen met applicaties. OCI koppelingen en NovoSync zijn voorbeelden van middleware software waar Creative CT mee werkt.

Wanneer gebruik je middleware?

Je gebruikt middleware als je een verbinding wilt maken tussen bijvoorbeeld softwarepakketten, systeemapplicaties, besturingssystemen en hardware. Dankzij middleware kan data worden overgezet. De software werkt als een soort vertaler tussen alle systemen.

Een concreet voorbeeld van het gebruik van middleware is het aanmelden in een webshop.

  1. De klant voert een gebruikersnaam en wachtwoord in.
  2. De middleware software vertaalt dit, zodat het leesbaar is voor het systeem.
  3. Het systeem controleert de inloggegevens.
  4. De middleware vertaalt dit antwoord voor de front-end van de webshop, zodat de klant toegang krijgt.
Middleware

OCI koppelingen

Een voorbeeld van middleware is een OCI koppeling. Met een OCI, ofwel Open Catalog Interface, koppel je jouw e-commerce platform aan het e-procurement platform van je klant. Je geeft de klant de mogelijkheid je webshop te bekijken vanuit hun eigen inkoopsysteem. Een OCI koppeling heeft veel toegevoegde waarde voor je webshop. Je verhoogt het gebruiksgemak en daarmee de conversie.

  • Je hoeft niet meer handmatig facturen over te nemen, met een OCI koppeling gaat dit automatisch;
  • Klanten plaatsen eenvoudig bestellingen via hun eigen inkoopsysteem. Hun systeem is door middel van de OCI koppeling gelinkt aan jouw webshop;
  • Alle productinformatie is beschikbaar, ongeacht waar de informatie vandaan komt.

NovoSync

NovoSync is een door onszelf ontwikkeld koppelplatform, waarmee we in principe alle interne en externe systemen van klanten met elkaar kunnen koppelen. Op deze manier worden bedrijfsprocessen geoptimaliseerd. We maken productkoppelingen, orderkoppelingen en klantkoppelingen. NovoSync is bovendien te combineren met OCI koppelingen.

Een concreet voorbeeld van de toepassing van NovoSync is het automatiseren van het ordersysteem. Waar bestellingen eerst telefonisch of per mail binnenkomen, kan dat met NovoSync gedigitaliseerd worden. Dit zorgt voor een efficiënter proces, omdat orders niet meer handmatig ingevoerd hoeven te worden.

Middleware software in jouw webshop

Creative CT optimaliseert webshops door het integreren van middleware. Met de juiste middleware verhoog je het rendement van jouw webshop aanzienlijk. Neem vrijblijvend contact op met onze ontwikkelaars, wij adviseren je graag!