Instagram’s Jubileum

20 oktober 2020 11:27
Laatste update: 17 juni 2021 11:02
Door Chantal van de Vijver

Onlangs vierde Instagram het 10 jarig bestaan! Het platform is gelanceerd op 6 oktober 2010, waarbij het in eerste instantie alleen toegankelijk is geweest voor Apple devices. In 2012 is Instagram overgenomen door Facebook en sindsdien zijn er enorm veel ontwikkelingen geweest. De app is uitgegroeid tot één van de snelst stijgende platformen op het gebied van gebruikers. Een plek waar je iemand kunt inspireren, influencen of een initiatief kracht kunt geven.

Instagram is altijd een platform geweest gericht op inspireren. Het creëren van eigen content, een beroep doen op je eigen creativiteit voor dat ene instaproof plaatje! Veel bedrijven haken hier al op in, door hun offline locatie zo in te richten, dat deze helemaal instagramwaardig is en klanten hun brand ambassador worden. #hotspot

instagram, jubileum, instagram 10 jaar, social media

Instagram onderdeel van jouw kanaalmix?

Als bedrijf is het een uitdaging om hier succesvol te worden, het is geen typisch, commercieel kanaal. Je ziet dat vooral mensen en niet-bedrijven populair zijn.

Wil je jouw product verkopen op Instagram? Dan is vaak het inzetten van een influencer de manier om jouw doel te bereiken. Ze hebben een podium voor zichzelf opgebouwd met een groot bereik en kunnen hun volgers beïnvloeden om bepaalde producten aan te kopen of van specifieke diensten gebruik te gaan maken of zoals hier boven al benoemd, hotspots te bezoeken!

Er zijn verschillende niveaus influencers, dit is gebaseerd op het bereik en waar je voor kiest is afhankelijk van je doelstellingen. En zeker ook het budget dat je te besteden hebt. Wil je niet meteen influencers inzetten? Dan moet je goed na denken over de strategie voor Instagram en de stijl van de feed.

Nieuw bij Instagram

Terug naar de 10de verjaardag van Instagram…  Naast enkele andere updates die bekend zijn gemaakt, is een tijdje terug Reels geïntroduceerd, een minder uitgebreide ‘copy’ van TikTok. Reels heeft ook een update gekregen om het creators makkelijker te maken om content te creëren. Er wordt zelfs al gefluisterd dat ook hier shopping mogelijk zal worden gemaakt. Instagram ontwikkelt zich in een rap tempo en legt zeker de nadruk op commercie, de mogelijkheden zijn er, maar de weg die jouw doelgroep aflegt naar die conversie is net even wat anders.

Wat is oud en vertrouwd? Het inzetten van Social Ads, dit is vaak wel het minimale wat ingezet wordt, wanneer je actief wilt zijn op Instagram. Afhankelijk van jouw business kun je ook op verschillende manieren shopping inzetten rechtstreeks vanuit je feed, IGTV, Instagram Live of Stories!

instagram, jubileum, instagram 10 jaar, social media

Als e-commerce ondernemer liggen hier voldoende kansen dus als je je bedenkt dat Instagram dagelijks door 3,4 miljoen mensen in Nederland wordt gebruikt waarbij de doelgroep grotendeels bestaat uit de leeftijdscategorie 15 – 39 jaar. Het aantal gebruikers totaal in Nederland ligt zelfs op 5,6 miljoen. Zo’n 78% van deze doelgroep shopt al regelmatig online en we hoeven niemand te vertellen, dat de online aankopen ook het afgelopen jaar nog meer zijn gestegen.

Creative CT vs. Instagram

Wat hebben we gemeen? Nou 2010 lijkt wel het jaar van de titanen te zijn, want ook Creative CT bestaat sinds afgelopen maart al 10 jaar! We hebben er kort bij stil kunnen staan. Het proces & de ontwikkeling van een ruwe mineraal tot een blinkend kristal. Deze groei is gerealiseerd door veel commitment en hard werken door de jaren heen.

Het jubileum is ook het moment geweest waarop wij onze naam hebben gewijzigd in Creative CT met een nieuwe propositie “Growth Driven E-commerce” en uiteraard matching huisstijl. We hadden allerlei plannen om het jubileum te vieren, maar helaas moesten ze, net als de meeste evenementen en alle festivals deze zomer, in de ijskast! Inmiddels zijn we alweer low key gestart met de verdere restyle van het kantoor. Daarover later meer!

Wil je dat wij meedenken over jouw Instagram strategie? Neem dan contact met ons op, zodat we eens even van gedachten kunnen wisselen!