Kijkje in de keuken: digital marketeer

3 januari 2022 10:30
Laatste update: 19 januari 2022 11:58
Door Marlin Perton

Ik ben digital marketeer bij Creative CT. Dit betekent dat ik continu werk aan de online omgeving van klanten en van onszelf. Bij Creative CT staat de klant centraal, daar steek ik dus veel tijd in. Naast mijn werk voor onze klanten is het belangrijk om onze eigen communicatie te optimaliseren. Hieronder vertel ik hoe mijn werkweek eruit ziet!

Wat doet een digital marketeer?

Als digital marketeer ben ik constant bezig met het optimaliseren van online omgevingen. Ik werk plannen uit voor klanten om hun website SEO-proof te maken. De uitvoering van de plannen doe ik samen met de klant, dus de klant heeft altijd zelf invloed. Hij heeft immers de meeste specifieke kennis over zijn producten.

SEO-optimalisatie

Met SEO-optimalisatie zorg ik dat websites zo goed mogelijk te vinden zijn in Google en andere zoekmachines. Ik kom regelmatig tegen dat er bijvoorbeeld geen headers zijn ingesteld. Door de juiste headers in te stellen, wordt een website direct veel beter qua vindbaarheid. SEO-optimalisatie is eigenlijk nooit klaar: er zijn altijd wel nieuwe ontwikkelingen om te testen. Dit komt vooral door updates van Google. Een paar keer per jaar voert Google grote updates uit en verandert de manier waarop hun zoekmachine werkt. Hier moet ik als digital marketeer alert op zijn, want dit kan betekenen dat iets wat eerder geoptimaliseerd was ineens niet zo goed meer is.

Bij SEO-optimalisatie kijk ik naar de volgende onderdelen:

·        Is de basis van de website in orde?

Een goede website begint bij de basis: een sitemap, robots.txt en een SSL-certificaat. Daarnaast is het belangrijk om Google Search Console en Google Analytics te koppelen, zodat er data is om in te zien. Met deze tools analyseer ik of de technische aspecten van SEO (zoals indexatie) in orde zijn.

·        Zijn er goede zoekwoorden?

Zoekwoorden zijn niet meer het enige belangrijke aspect, maar zonder goede zoekwoorden maak je het jezelf een stuk lastiger. Als er geen goede zoekwoorden zijn, doe ik een zoekwoordonderzoek.

·        Wat is de kwaliteit van de on-page SEO?

Goede zoekwoorden gebruik ik vervolgens om de on-page SEO te optimaliseren. Dit betekent dat de belangrijkste stukken tekst het belangrijkste zoekwoord bevatten.

·        Wat is de kwaliteit van de content?

Content zorgt ervoor dat een website goed te begrijpen is. Hierbij kan het gaan om een webshop die duidelijk laat zien waar je naar op zoek bent of om een informatieve pagina waarop je direct de informatie vindt die je zoekt. Goede content draagt bij aan de structuur van een website. Met het gebruik van pillar pages geef je structuur aan je website: de pillar page gaat over een hoofdonderwerp en je linkt door naar subonderwerpen. Het is belangrijk om de content te blijven optimaliseren. Content is dus nooit af!

·        Wat is de kwaliteit van de linkbuilding?

Goede links geven een website net dat beetje extra. Ik bekijk of de interne linkstructuur goed is en of er al mooie externe links zijn.

Content

Ik schrijf artikelen, blogs, landingspagina’s en whitepapers voor onze eigen website. Eigenlijk werk ik mee aan alles waar tekst voor nodig is. De digitale wereld verandert snel, dus er is altijd wel iets nieuws te melden. Updates van besturingssystemen, nieuwe samenwerkingen en kennis uit de e-commerce wereld: ik probeer alles zo goed mogelijk te vertellen. Ik vind het belangrijk dat iedere lezer begrijpt waar ik het over heb.

Social media

We gebruiken social media bij Creative CT om onze artikelen bij de juiste doelgroep te krijgen. Ik vind social media de ideale manier om onze doelgroep op een informele manier te bereiken. Social media is laagdrempelig en het is eenvoudig om met anderen in gesprek te komen. Perfecte plek om te netwerken dus!

Wat wij precies gebruiken, is afhankelijk van de doelgroep en het doel van ons bericht. Je kunt ons in ieder geval vinden op LinkedIn, Facebook, Twitter en Instagram.

Lijkt het jou tof om te doen wat ik doe? Bekijk dan onze vacature voor SEO-specialist! Of klik op onderstaande button om naar al onze openstaande vacatures te bekijken.

Bekijk onze vacatures