E-commerce

Een webshop uit de nieuwe doos

Groot, klein, vierkant, rond, karton of kunststof: Twinpack maakt verpakkingen die kwetsbare producten beschermen. Om een grote speler te kunnen blijven in hun dynamische markt, was de nood hoog om de bestaande webshop naar het volgende niveau te brengen.

De Uitdaging

Twinpack is een Nederlandse verpakkingsgroothandel. Vanuit Noordwijkerhout gaan miljoenen (maatwerk) kartonnen dozen, kunststof kratten en trays de hele wereld over. Twinpack noemt zichzelf een expert in verzendverpakkingen en is een toonaangevende speler in de wereld op het gebied van innovatieve verpakkingen.

Twinpack was op zoek naar een partij die proactief wilde helpen hen te laten groeien. Niet alleen als het over hun business gaat, maar ook wat betreft kennis, schaalbaarheid en communicatie. Hier was een stabiele webshop voor nodig.

Als Creative CT konden we Twinpack goed helpen, omdat wij alles in huis hebben: marketing, development en user experience (UX). Door onze multidisciplinaire manier van werken was het voor ons eenvoudig om rekening te houden met het hele wensenplaatje en alle onderdelen.

Wat voor ons erg prettig werkte, was de aanwezigheid van een roadmap binnen Twinpack. Twinpack had de merkidentiteit en langetermijnvisie volledig uitgeschreven in een document. Het gaat ze niet alleen om de verkoop van hun producten, maar ook om de klantbeleving.

Er was al een duidelijke customer journey aanwezig in hun e-commerce platform. Daarnaast stond de veiligheid van de klantgegevens bij Twinpack voorop, zodat afnemers gemakkelijk en veilig in de shop konden navigeren en afrekenen. Bovendien werd de AVG goed nageleefd. Deze zaken moesten in de vernieuwde webshop worden gewaarborgd.

De onderdelen:

Creative CT en Twinpack
Twinpack
Twinpack
Twinpack

De oplossing

We hebben een stabiele Magento 2 webshop gebouwd met alle nieuwe functionaliteiten die Twinpack nodig had. Voor het realiseren van de stabiele webshop hebben we vooral veel back-end werkzaamheden verricht. Dit was nodig voor het onderhoud van het e-commerce platform. Ook hebben we front-end werkzaamheden verricht, zoals optimalisatie en verdere uitbreiding. Bij de ontwikkeling van de webshop is een UX-designer betrokken geweest om de gebruiksvriendelijkheid te optimaliseren. Bij Twinpack heeft hij bijvoorbeeld geadviseerd bij de implementatie van een cookiemelding. Voor de cookiemelding geldt dat Twinpack de mogelijkheid heeft om zelf de instellingen te beheren – helemaal volgens hun wensen én de AVG.

Tijdens het project kon Twinpack onze werkzaamheden en voortgang inzien. Iedere twee weken konden we werk van toegevoegde waarde opleveren en bespreken wat de volgende stappen waren. Dat is onderdeel van de Scrum methode waar wij mee werken.

Twinpack
Twinpack vindt het met name fijn een partij te hebben die helder en transparant communiceert over alle relevante onderwerpen rondom e-commerce.

Het resultaat

Het resultaat van onze werkzaamheden voor Twinpack is een soepel draaiende Magento 2 webshop met SAP koppeling. Door deze koppeling worden klanten, artikelen, verkooporders en voorraden gesynchroniseerd. Tijdens onze werkzaamheden is Twinpack niet offline geweest, ze konden altijd door! Met hun Magento 2 webshop is Twinpack klaar om te groeien en toekomstbestendig. De online omgeving van Twinpack is 100% AVG-proof.

Twinpack