E-commerce

Kuil Nicos: groeiende online zichtbaarheid mét persoonlijke benadering.

Om de online potentie te benutten, moest de website van Kuil Nicos op de schop. Het resultaat is een mooie Shopware 6 webshop én exponentieel groeiende online zichtbaarheid.

De uitdaging

Technische groothandel Kuil Nicos zag dat haar verzorgingsgebied zich aan het uitbreiden was. Door de grote hoeveelheid ervaring en kennis én een zeer uitgebreid aanbod, is Kuil Nicos een niche-speler met veel potentie. Kuil Nicos wilde voor het gehele verzorgingsgebied gemakkelijker bereikbaar zijn, zonder dat de klant anders behandeld werd. De persoonlijke benadering, uitstekende service en het goede advies moest gewaarborgd worden. Daarnaast wilde Kuil Nicos haar dienstverlening naar enkele vaste waardevolle klanten uitbreiden door ze de mogelijkheid te bieden om te bestellen vanuit hun eigen inkoopsysteem. Tenslotte wilde Kuil Nicos zelf eenvoudiger content kunnen plaatsen en meer marketingmogelijkheden hebben.

Onderdelen:

  • Shopware 6 webshop
  • ERP koppeling met AFAS
  • OCI punchout koppeling
  • E-commerce SEO
Creative CT en Kuil Nicos
Creative CT en Kuil Nicos
Creative CT en Kuil Nicos
Creative CT en Kuil Nicos
Creative CT en Kuil Nicos
Creative CT en Kuil Nicos

De oplossing

Creative CT heeft een Shopware 6 webshop gerealiseerd die het mogelijk maakte zelf eenvoudig content te plaatsen. Alle productinformatie wordt uit AFAS gehaald. Klanten kunnen klantspecifieke prijzen zien als ze ingelogd zijn. Verder hebben we een OCI Punchout koppeling gerealiseerd voor Kuil Nicos’ belangrijkste klanten. Om de online aanwezigheid van Kuil Nicos te vergroten, hebben we een SEO-analyse uitgevoerd en verbeteringen aangedragen. We hebben zowel op het gebied van technische SEO als op het gebied van contentmarketing geassisteerd in het doorvoeren van verbeteringen.

Creative CT en Kuil Nicos

Het resultaat

Kuil Nicos heeft nu een efficiënte webshop die met een kleine bezetting te beheren is. Door de OCI Punchout koppeling worden klanten optimaal bedient. De online aanwezigheid is significant verbeterd. In twee maanden tijd is het aantal vertoningen en sessies significant verbeterd. Deze cijfers zijn terug te zien in een toegenomen aantal orders.

Vertoningen
+290%
Sessies
+164%
Creative CT en Kuil Nicos