Unleash your digital potential

De uitdaging

Baktotaal Bouwhuis is sinds 1981 een belangrijke speler op het gebied van taartmixen, gereedschappen, decoraties, kleurstoffen, marsepein en eetbaar printen. Inmiddels is het familiebedrijf één van de marktleiders in haar segment en heeft het circa 10.000 producten in de webshop. Meer dan terecht is hun slogan dan ook: ‘echt alles om te bakken!’.

Ooit begon de onderneming als offline bedrijf. Ze leverden dagelijks gereedschappen en andere bakkerijbenodigdheden aan brood- en banketbakkers. Dat doen ze nog steeds, maar tegenwoordig gaat 85 procent van hun verkopen via het online kanaal. Dat is mede te danken aan de opkomst van de hobbybakkers: enthousiaste mensen die thuis aan de slag gaan en mooie creaties maken. De vraag naar kleinere verpakkingen en meer diversiteit nam toe en het assortiment werd verbreed.
Veel klanten bezoeken de webshop van Baktotaal Bouwhuis via de smartphone. Maar toch werd er minder verkocht via deze weg dan via desktop. Het bedrijf denkt mee met haar klanten en besloot dat de webshop toe was aan vernieuwing. Maar hoe? Met deze vraag klopten ze bij ons aan.

Onderdelen:

"We zijn enorm blij met het resultaat dat Creative CT heeft geleverd!”
Baktotaal Bouwhuis

De uitwerking

Om de webshop te vernieuwen en zo de conversie te verhogen, schetsten en ontwierpen we eerst het nieuwe concept. Op basis hiervan is de hele voorkant van deze Magento-webshop op maat gebouwd. Binnen dit re-design hielden we rekening met een goede inrichting voor SEO en usability, zodat de vindbaarheid en conversie optimaal zijn.
We hebben met name aandacht besteed aan de mobiele weergave en user experience op mobiele devices. Want een mobielvriendelijke webshop is doorslaggevend voor het succes van een merk. En het resultaat mag er zijn: het aantal conversies steeg enorm.

Lees hier meer over de enorme groei van Baktotaal Bouwhuis

Unleash your digital potential

Creative CT - Management Team, Shanna Bufink, Joost Valentijn, Marcel ten Hoopen, Bas Janssen, Pim Korschner (2)