Akeneo PIM integratie

Verhoog jouw e-commerce resultaten door de inzet van een PIM

Veel B2B bedrijven en retailers beschikken over een grote hoeveelheid productinformatie. Deze informatie is vaak niet consistent en kan verspreid liggen bij verschillende afdelingen in de organisatie en in meerdere systemen. Vanwege de behoefte om deze informatie centraal te beheren zijn er PIM systemen ontwikkeld.

Wat zijn PIM systemen?

PIM staat voor Product Informatie Management. Een PIM systeem helpt bij het aanbieden van volledige en consistente productinformatie aan de klant. PIM systemen worden steeds populairder en zijn bijna onmisbaar. Dat komt omdat content steeds belangrijker wordt voor een e-commerce omgeving. Daarnaast vragen leveranciers of klanten ook steeds vaker om een gebruiksvriendelijke en efficiënte manier om productdata te ontsluiten via een koppeling via API, XML of een ander bestandsformaat.

Tevens bij het maken van de juiste keuzes op basis van de geleverde informatie in dat specifieke kanaal (de aankoop van een product dus) speelt content een belangrijke rol. Wij raden aan om een PIM systeem te gebruiken bij een webshop met ongeveer 5.000 producten of meer. En zeker als de informatie wordt gedistribueerd via diverse kanalen en in verschillende talen. PIM software biedt een schaalbare oplossing voor jouw productinformatie. Dit zal bijdragen aan de kwaliteit en resultaten van jouw B2B portal.

De voordelen van PIM-systemen

  • Verhogen van de conversie door betere productinformatie
  • Kortere time-to-market via verschillende regio’s en kanalen
  • Efficiënter uitbreiden van het productassortiment
  • Een consistente product experience via alle verkoop- en marketingkanalen
  • Betere opties voor internationalisering door workflows
  • Minder fouten, handeling, uren, kosten en retouren
  • Algehele verhoging productkwaliteit, efficiëntie en omzet

Akeneo PIM integratie

Steeds meer (e-commerce) bedrijven gebruiken een PIM-systeem. Er zijn meerdere (betaalde en gratis) systemen. Wij raden het open source PIM systeem Akeneo aan. Bij de ontwikkeling van dit van origine Franse systeem, zijn er veel Symfony-componenten gebruikt. Dankzij onze uitgebreide ervaring met Symfony is Akeneo een logische keuze. Met Akeneo zijn wij in staat snel en efficiënt een PIM systeem in te richten voor onze klanten, geheel naar de wensen van de klant. We kunnen het systeem uitbreiden met klantspecifieke functionaliteiten.

Akeneo PIM Magento 2

Waarom Akeneo?

Akeneo staat wereldwijd hoog aangeschreven vanwege haar gebruiksvriendelijke interface en uitgebreide mogelijkheden. Er zijn dan ook meer dan 60.000 installaties van Akeneo over de hele wereld. Bovendien is dit PIM systeem eenvoudig te integreren en te koppelen met Magento 2, Shopware of Symfony. Met de koppeling maak je Akeneo PIM tot een zeer nuttig verlengstuk van je online verkopen.

Creative CT adviseert, implementeert, configureert en beheert de Akeneo PIM systemen voor haar klanten. Ook zorgt Creative CT voor een naadloze integratie met andere systemen.