Magento 2.3.5 Release

29 april 2020 09:34
Laatste update: 21 juni 2021 10:49
Door Chantal van de Vijver
Categorie: Algemeen

Magento 2.3.5 visual

Kenmerken van Magento 2.3.5

Magento Open Source 2.3.5 biedt aanzienlijke platform upgrades, substantiële beveiligingswijzigingen en prestatieverbeteringen.

Deze release bevat meer dan 180 functionele fixes voor het kernproduct en meer dan 25 beveiligingsverbeteringen. Het bevat de oplossing van meer dan 4 GitHub-problemen door de communityleden. Deze communitybijdragen variëren van een kleine opschoning van de kerncode tot aanzienlijke verbeteringen tot voorraadbeheer en GraphQL.

Deze release-opmerkingen verwijzen naar de functies en bugs die op 28 april 2020 zijn uitgebracht als Magento 2.3.5. De namen van het werkelijke Composer-pakket zijn 2.3.5-p1, die alle nieuwe functies en fixes bevat, en 2.3.4-p2, een release die alleen voor beveiliging is.

Security-only patch beschikbaar voor Magento 2.3.4

Verkopers kunnen nu tijdgevoelige beveiligingsfixes installeren zonder de honderden functionele fixes en verbeteringen toe te passen die een volledige kwartaalversie (bijvoorbeeld Magento 2.3.5-p1) biedt. Patch 2.3.4.2 (Composer-pakket 2.3.4-p2) is een beveiligingspatch die oplossingen biedt voor kwetsbaarheden die zijn geïdentificeerd in de vorige kwartaalversie, Magento 2.3.4. Alle hotfixes die zijn toegepast op de 2.3.4-release zijn opgenomen in deze alleen-beveiligingspatch. (Een hotfix biedt een oplossing voor een vrijgegeven versie van Magento die een specifiek probleem of bug aanpakt.)

Voor algemene informatie over patches voor alleen beveiliging, zie het Magento DevBlog-bericht Introductie van de nieuwe patch-release voor alleen beveiliging. Voor instructies over het downloaden en toepassen van beveiligingspatches (inclusief patch 2.3.4-p2), zie Magento installeren met Composer. Alleen beveiligingspatches bevatten alleen beveiligingsbugfixes, niet de extra beveiligingsverbeteringen die in de volledige patch zijn opgenomen.

Met deze driemaandelijkse release hebben ze de manier veranderd waarop ze deze beveiligingsproblemen beschrijven. Individuele problemen worden niet langer beschreven in het Magento Security Center. In plaats daarvan worden deze problemen gedocumenteerd in een Adobe Security-bulletin.

Overige release informatie omtrent Magento 2.3.5

Hoewel code voor deze functies wordt gebundeld met driemaandelijkse releases van de Magento-kerncode, worden verschillende van deze projecten (bijvoorbeeld Inventory Management en Progressive Web Applications (PWA) Studio) ook onafhankelijk uitgebracht. Bugfixes voor deze projecten worden gedocumenteerd in de afzonderlijke, projectspecifieke release-informatie die beschikbaar is in de documentatie voor elk project.

Highlights Magento 2.3.5

  • Aanzienlijke beveiligingsverbeteringen (meer dan 25 verbeteringen)
  • Platform upgrades die  helpen om de beveiliging en prestaties van Magento te verbeteren
  • Performance optimalisaties (o.a. voor Redis performance)
  • Verbetering van de infrastructuur
  • Voorraadbeheer verbeteringen
  • GraphQL uitbreidingen
  • PWAStudio verbeteringen en uitbreidingen
  • Google Shopping Ads Channel gebundelde extensie wordt niet langer ondersteund (alternatieven aanwezig in de Marketplace)
  • Issues opgelost voor o.a.; installatie, upgrade en deployment, Adobe Stock integratie, bundelproducten, cache, winkelwagen en check-out, catalogus, voorraad, prijsregels, CMS content, configureerbare producten, cron, klant attributen, klanten, EAV, e-mail, frameworks, import/export, index, infrastructuur, nieuwsbrief, betaalmethodes, performance, reviews, orders, zoekfunctie, verzending, sitemap, UI, WYSIWGY en nog meer algemene fixes.

Bekijk hier de volledige release pagina van Magento