Local SEO For WordPress Plugin

21 maart 2013 10:38
Laatste update: 21 juni 2021 13:02
Door Chantal van de Vijver
Categorie: Platform E-commerce

Lokale SEO is ‘the next big thing’ in zoekmachine marketing, met name voor de (kleinere) bedrijven die lokaal werken. Met een goede strategie kan er gezorgd worden voor meer zichtbaarheid en vertrouwen. Bij de lokale resultaten worden er daarnaast bij goede optimalisatie rich snippets getoond, wat weer zorgt voor een hogere CTR.

Wordpress SEO Tools

Voor WordPress zijn er verschillende SEO tools verkrijgbaar, waaronder de WordPress SEO plugin van Yoast. Deze plugin is inmiddels meer dan 4 miljoen keer gedownload en dat zegt wel genoeg.. De WordPress plugin omvat alles wat nodig is om je website (on-page) te optimaliseren voor Google. (en Bing)

Eerder verscheen er een mooie add-on voor de WordPress SEO plugin, genaamd ‘Video SEO for WordPress‘. Deze toevoeging op de basis WordPress SEO plugin zorgt ervoor dat jouw video’s geoptimaliseerd kunnen worden voor Google. Er wordt een XML Video Sitemap gemaakt en daarnaast kun je meta tags meegeven aan de video’s. Blip.tv, Dailymotion, Flickr, Metacafe, Veoh, Viddler, Videopress, Vimeo en YouTube worden ondersteund door de plugin.

Local SEO for WordPress Plugin

Na veel beweging rondom het ‘lokale SEO’ verhaal, is er nu hiervoor ook een WordPress plugin beschikbaar. De plugin, genaamd ‘Local SEO WordPress’, werkt simpel, snel en doet alles wat hij moet doen. Binnen no-time is ook jouw website ‘lokaal geoptimaliseerd’.

De mogelijkheden van de Local SEO for WordPress plugin bestaan uit:

  • Het genereren van een KML en Geo sitemap
  • Adres output in Schema.org formaat
  • Tonen openingstijden in Schema.org formaat
  • Tonen Google maps met routebeschrijving in Schema.org formaat
  • Mogelijkheid tot toevoegen meerdere locaties
  • Mogelijkheid tot toevoegen meerdere locaties m.b.v. CSV upload
  • Google Maps

Bovenstaande onderdelen worden allemaal automatisch gecreëerd door de WordPress plugin, hiervoor hoef je dus niets te doen! Jouw gegevens worden zelfs doorgestuurd naar Google. Hoe makkelijk is dat?

De Local SEO for WordPress plugin gebruikt daarna de bestaande CSS. Op deze manier hoef je de contactgegevens en Google maps ook niet te stijlen naar jouw website, dit gebeurt allemaal voor je.

Tip: Werkt jouw activatiecode niet? Sla het veld leeg op en vul de code daarna opnieuw in.

Kijk voor de prijzen en meer informatie op de WordPress plugin pagina van Yoast.

Er worden nog een aantal onderdelen vertaald naar het Nederlands, dus wil je WordPress plugin uitsluitend in het Nederlands gebruiken, wacht dan nog even rustig af!