Een Magento webshop laten maken?

22 november 2021 16:44
Laatste update: 14 december 2022 10:03
Door Chantal van de Vijver
Categorie: AlgemeenCategorie: Platform E-commerce

Magento 2 is een krachtig e-commerce omgeving om jouw B2B klanten te faciliteren. Wanneer je je reeds georiënteerd hebt in de verschillende e-commerce oplossingen die er zijn, heb je ongetwijfeld al gehoord van Magento 2.

Denk je erover een Magento webshop te laten maken, dan is dit de eerste stap richting het succesvol realiseren van B2B growth van jouw e-commerce business. Het is al jaren één van de beste en populairste platforms binnen e-commerce omdat het fantastische mogelijkheden biedt, zowel op het gebied van techniek, als functionaliteit en design.

Hoe werkt een Magento webshop?

Magento is zoals gezegd één van de meest gebruikte open source e-commerce platforms in de wereld. Maar naast de open source, is er ook Magento Commerce. In deze variant zitten meer uitgebreide B2B functionaliteiten.

Het is gemaakt om ingewikkelde processen aan de achterkant van een webshop zonder problemen te laten verlopen. Ook zonder veel technische kennis kun je als eigenaar van de webshop, jouw webshop gebruiken en beheren: van marketing en zoekmachine optimalisatie tot product- en verkoopbeheer. Met Magento 2 kunnen we een fijne virtuele shopbeleving creëren en het gehele aankoopproces begeleiden en stimuleren.

Een Magento 2 webshop biedt een uitgebreide set van B2B functionaliteiten zoals o.a.:

Het platform heeft een volledig responsive designstructuur, waardoor jouw webshop over de verschillende apparaten een consistente en conversie verhogende shopervaring geeft.

Ook is de checkout geoptimaliseerd en is er een afzonderlijk mobiel check-out proces die ook hier het afrekenen makkelijker maakt.

Het beheren van de content in Magento 2 is simpel dankzij het beheerderspaneel, waardoor het gemakkelijker is geworden om content in eigen beheer uit te voeren. Er zijn meer dan genoeg mogelijkheden voor SEO, zodat je de SEO posities positief kan beïnvloeden. Het toevoegen van video’s via Vimeo of YouTube is eenvoudig en wordt standaard ondersteund.

Het intuïtieve & responsive beheerpaneel van Magento bespaart tijd bij het beheren van dagelijkse taken en is gemakkelijk aan te leren door de medewerkers die met het systeem moeten gaan werken. Er zijn bovendien plugins van Amasty die het mogelijk maken een uitgebreid Dashboard te maken in de beheeromgeving, zodat je een snel toegankelijk overzicht hebt van alle sales statistieken.

Verrijk jouw webshop door jouw ERP of een PIM systeem te koppelen. Met een ERP systeem, kun je bijvoorbeeld goed voorraden, klanten en orders synchroniseren, waardoor er minder logistieke problemen zullen zijn. Zo bespaar je geld door efficiency, snelheid en minder fouten!

Een PIM systeem is een Product Informatie Management systeem dat zich richt op het ondersteunen van het verkoopproces door het geven van productinformatie. Deze informatie kun je hier invoeren en via deze tool verrijken en distribueren naar al jouw verkoopkanalen en administratiesystemen.

Gebruikersvriendelijk en goed vindbaar voor Google

Naast de vele voordelen van Magento 2, hebben wij bij Creative CT een multidisciplinair team Magento met experts uit verschillende disciplines, die dag in, dag uit, niets anders doen dan ontwikkelen van webshops en integraties met de nieuwste versies van Magento. Door de inzet van UX/UI specialisten bij aanvang van het project, kunnen wij garanderen dat de webshop overzichtelijk en gebruikersvriendelijk is.

Jouw klant heeft geen hulp nodig en kan simpel & snel zijn aankoop doen. Onze developers zorgen er bovendien voor dat er een supersnelle laadtijd plaatsvindt. Dit in combinatie met de SEO en content mogelijkheden binnen Magento 2, zorgen ervoor dat je met jouw webshop ruimschoots voldoet aan de richtlijnen van Google. Magento staat bekend om de conversie en zoekmachine optimalisatie mogelijkheden en met onze gezamenlijke inzet, halen wij het maximale resultaat door de juiste inzet van techniek en middelen!

11x voordelen Magento webshop

Kort samenvattend, heeft het laten bouwen van een Magento webshop heel veel voordelen en kun je hiermee jouw e-commerce business de boost geven die het nodig heeft om verdere groei te stimuleren. We zetten de belangrijkste voordelen nog even voor je op een rij:

 1. Modulaire opbouw
 2. Makkelijk in gebruik & beheer
 3. Zoekmachinevriendelijk
 4. Uitgebreide mogelijkheden betaalplatformen
 5. Goed te koppelen aan o.a. een PIM of ERP systeem
 6. Hoogwaardig e-commerce platform met maatwerk functies
 7. Meerdere webwinkels vanuit één online omgeving beheren (multistores)
 8. Gemakkelijk promoties maken en beheren via standaard module
 9. Sneller zoeken via standaard module
 10. Mogelijkheid tot het doorvoeren van meerdere talen en valuta
 11. Toekomstbestendig door de schaalbaarheid en de grote community waar veel updates & ontwikkelen uit voortkomen
Magento Webshop, Magento 2

Kosten Magento webshop

Uiteraard heb je vast jezelf de vraag al gesteld: “Wat zijn nou de kosten van een Magento webshop?”. Helaas is hier geen kant en klaar antwoord op. Dit is namelijk afhankelijk van verschillende factoren. Zoals de mate van maatwerk dat je wilt, de verschillende koppelingen die je wenst te gebruiken om het proces te automatiseren en de wijzigingen in functionaliteit en design, om de webshop meer aan te laten sluiten bij de individuele wensen van jouw organisatie.

Hoe gaan we aan de slag?

Wil je weten wat de mogelijkheden zijn, dan komt één van onze e-commerce consultants graag bij je langs om je vrijblijvend te informeren. Samen met jou wordt er in kaart gebracht wat initieel jullie wensen zijn, welke functionaliteit de webshop nodig heeft en of er nog andere bijzonderheden zijn die zeer relevant zijn voor techniek, functionaliteit en/ of design.

Wanneer we alles in kaart hebben gaan we over tot het maken van een functioneel ontwerp van de webshop, dit wordt vaak ook een “wireframe” genoemd. In dit ontwerp worden de hoofdlijnen van het ontwerp vastgelegd. Als deze naar wens zijn, gaat de UX/UI specialist over tot een visueel ontwerp. De webshop gaat dan echt leven en geeft een goede indicatie van het eindresultaat. Wanneer het visuele ontwerp ook akkoord is, dan gaan we de basis verder opbouwen met alle individuele wensen die zijn vastgelegd op het gebied van techniek, functionaliteit en design.

Gedurende het gehele proces, blijven de UX/UI specialisten toetsen of de opgeleverde (deel)producten voldoen aan het functioneel en visueel ontwerp. Ook onze marketing specialisten kijken mee tijdens dit proces en haken aan waar nodig en werken mee door het geven van advies en het werken aan vindbaarheid en zichtbaarheid van de nieuwe webshop.

Kennis maken met Creative CT?

Ben je na het lezen van dit blog geïnteresseerd geraakt in Magento 2? We komen graag langs om kennis te maken. Vul ons contactformulier in, dan bellen we je zo spoedig mogelijk om een afspraak in te plannen!

Neem contact op