E-commerce platforms

Voor iedere webshop het juiste e-commerce platform!

Er zijn verschillende e-commerce platforms. Ieder platform heeft eigen kenmerken en eigen sterke punten. Het is afhankelijk van jouw bedrijf welk e-commerce platform het beste aansluit op jouw wensen en eisen. Creative CT werkt met de volgende platforms: Magento, Adobe Commerce, Symfony, Sylius, Shopware en WordPress.

Magento platform

Magento is één van de grootste e-commerce platforms ter wereld. Je laat ingewikkelde processen aan de achterkant van de webshop probleemloos verlopen. Denk hierbij aan slimme oplossingen voor de check-out en de klantaccounts. Magento biedt een gratis versie (Magento Open Source) en een betaalde versie (Adobe Commerce). Bij Adobe Commerce zitten veel functies standaard inbegrepen, waardoor je meer opties tot je beschikking hebt dan bij Magento Open Source. Het is ook mogelijk om dezelfde functies in de Open Source versie in te laten bouwen door middel van maatwerk of modules uit de Magento Marketplace.

Wanneer kiezen voor Magento?

 • Als je het belangrijk vindt dat jouw webshop ook op smartphones goed te bekijken is. Magento heeft een responsive design, waardoor de webshop als het ware ‘automatisch’ aanpast naar een mobiele weergave.
 • Als je geen uitmuntende technische kennis hebt, maar wel je eigen webshop wilt beheren. Veel instellingen kunnen via de admin inlog beheerd worden zonder dat er code nodig is.
 • Als je een goede basis voor online marketing nodig hebt. Bij Magento zijn bepaalde marketing tools standaard inbegrepen, zoals Google Tag Manager of onderdelen voor technische SEO.

Lees hier meer over Magento.

Adobe Commerce platform

Adobe Commerce is de betaalde variant van het Magento platform. Met Adobe Commerce ben je verzekerd van een snelle, veilige webshop. Je kunt er jaren mee vooruit, omdat er continu updates vanuit het platform beschikbaar gesteld  worden.

Wanneer kiezen voor Adobe Commerce?

 • Als je een gepersonaliseerde webshop wilt. Adobe Commerce biedt de mogelijkheid om bijvoorbeeld producten en prijzen af te stemmen op de klant. In de Open Source variant zijn meer inspanningen nodig om hetzelfde te ontwikkelen: middels maatwerk of een Magento Marketplace module.
 • Als je het belangrijk vindt om bedrijfsaccounts te koppelen aan je webshop. Adobe Commerce biedt deze mogelijkheid door middel van API’s of handmatige invoeringen.
 • Als je rapportages wilt bekijken. Adobe Commerce biedt een uitgebreide rapportagefunctie, waarmee je bijvoorbeeld kunt zien of je ROI is zoals je het voor ogen hebt.

Lees hier meer over Adobe Commerce.

Symfony platform

Een Symfony webshop is uitermate geschikt voor maatwerk e-commerce. Als jij een framework wilt waarin je oneindig veel mogelijkheden hebt om je bedrijfsprocessen digitaal te ondersteunen, is het Symfony platform ideaal voor jou.

Wanneer kiezen voor Symfony?

 • Als je een betrouwbaar framework wilt. In situaties waarin andere platforms tekort schoten, bleef Symfony overeind.
 • Als je bijdrages van andere gebruikers belangrijk vindt. Symfony is een open-source netwerk, wat betekent dat kernontwikkelaars en externe partijen allebei werken aan nieuwe onderdelen.
 • Als je efficiënt wilt werken met een framework. De algemene modules en onderdelen zijn opnieuw te gebruiken, het framework is eenvoudig in onderhoud en nieuwe updates zijn snel beschikbaar.

Lees hier meer over Symfony.

Sylius platform

Sylius ie een e-commerce platform dat gebaseerd is op Symfony. Het is geschikt voor complexe oplossingen waarbij maatwerk gevraagd wordt. Sylius is net als Symfony een open-source platform waarop externe ontwikkelaars hun bijdrage leveren.

Wanneer kiezen voor Sylius?

 • Als jouw vraag zo specifiek is, dat er nieuwe ontwikkeling nodig is. Jouw oplossing valt buiten bestaande opties van bijvoorbeeld Symfony.
 • Als je complexe koppelingen met CRM- of ERP-systemen nodig hebt.

Lees hier meer over Sylius.

Shopware platform

Een Shopware webshop is eenvoudig opgebouwd, zodat je zelf veel aanpassingen kunt doen aan het uiterlijk, de gebruikservaring en de marketing van je webshop. Nadat een Shopware webshop gebouwd is, zijn er veel componenten waar je zelf invloed op hebt. Zo kun je zonder tussenkomst van developers je webshop aanpassen.

Wanneer kiezen voor Shopware?

 • Als je zelf aanpassingen in je webshop wilt doen. Shopware is eenvoudig opgebouwd, waardoor je veel aanpassingen zelf kunt doorvoeren.
 • Als je een platform wilt dat altijd geschikt is, ongeacht de grootte van je project. Shopware is ideaal voor groeiende webshops.

Lees hier meer over Shopware.

WordPress platform

Vrijwel iedereen is bekend met WordPress en WooCommerce (de webshop variant van WordPress). Veel onderdelen van WordPress zijn gratis te downloaden en te gebruiken. WordPress heeft een begrijpelijk CMS, goede software en veel extra plug-ins om te downloaden.

Wanneer kiezen voor WordPress?

 • Als je een begrijpelijk platform wilt. WordPress is eenvoudig te begrijpen en de enorme community helpt je op weg.
 • Als je een populair platform wilt. De kans is groot dat je er wel eens mee in aanraking bent gekomen. De bekendheid van WordPress maakt het een interessant platform voor een grote groep bedrijven.

Lees hier meer over WordPress.

E-commerce platform V1

Welk e-commerce platform heb jij nodig?

Het is afhankelijk van jouw webshop welk e-commerce platform het meest geschikt is. Creative CT denkt met je mee en ontwikkelt de webshop die aansluit op jouw bedrijfsdoelen. Neem vrijblijvend contact op voor meer informatie.