5x waar moet een goede webshop aan voldoen?

14 april 2022 15:09
Laatste update: 14 april 2022 15:52
Door Marlin Perton
Categorie: Algemeen

In steeds meer branches is een goede webshop de norm. Online verkoop heeft zelfs in de meest verrassende branches extreme groei doorgemaakt. Dit soort groeispurts maak je echter alleen met een kwalitatief goede webshop. In dit blog vertellen we waar een goede webshop aan moet voldoen.

1: Een goede webshop is gebruiksvriendelijk

Zie een goede webshop als het verlengstuk van een fysieke winkel. In een winkel vind je het fijn dat je alles moeiteloos kunt vinden, dat de producten duidelijk omschreven zijn en dat er hulp is als je het nodig hebt. Zo hoort een webshop ook te werken. Bezoekers moeten eenvoudig kunnen navigeren, relevante productinformatie kunnen zien en de klantenservice moet duidelijk te bereiken zijn.

2: Een goede webshop heeft een simpel bestelproces

Een goed ingericht bestelproces duurt niet langer dan twee minuten. Dat is weinig tijd om van een gevuld winkelwagentje naar een afgeronde bestelling te gaan, dus het bestelproces moet zo efficiënt mogelijk ingericht worden. Dat doe je zo:

  • Zorg voor zo min mogelijk stappen in het proces;
  • Zorg dat er niet tijdens het bestelproces een account aangemaakt moet worden;
  • Gebruik geen invoervelden die niet noodzakelijk zijn.

3: Een goede webshop is stabiel

Niets is vervelender dan een webshop die zo nu en dan offline is. Door te kiezen voor betrouwbare platforms en een stabiele server, voorkom je dat jouw webshop crasht. Daarnaast vergroot je de stabiliteit door te kiezen voor een e-commerce agency die alleen updates uitvoert in de daluren van jouw webshop.

4: Een goede webshop is snel

Een snelle laadtijd draagt bij aan de gebruiksvriendelijkheid van een webshop. Gebruiksvriendelijkheid is voor Google zo belangrijk, dat zij een snelle laadtijd hebben meegenomen in hun ‘core web vitals’. Dit zijn de belangrijkste technische voorwaarden waar een goede webshop aan moet voldoen. Een snelle webshop heeft een korte laadtijd, weinig vertraging na een actie van een gebruiker en geen verspringende blokken.

5: Een goede webshop is datadriven

Meten is weten: je weet alleen zeker dat je een goede webshop hebt als je dat aan de hand van data kunt onderbouwen. Creative CT ontwikkelt jouw webshop datadriven. Wij baseren onze volledige ontwikkeling op cijfers. We werken met methodes waarvan wij in de data gezien hebben dat ze de beste optie zijn.

Goede webshop met Creative CT

Een goede webshop is een investering in de toekomst, dus daar wil je zekerheid voor terug. Creative CT garandeert een goede webshop.

  • Jouw webshop wordt door ervaren specialisten gebouwd;
  • Jouw webshop is toegevoegde waarde voor jouw business;
  • Jouw webshop is gebouwd met bewezen kwaliteits-methodes.

Lees hier hoe wij garanderen dat jij een topkwaliteit webshop krijgt.